Українська правда

НОВИНИ

У Середземному морі затримали українську яхту з 57 мігрантами
11.10.2018 12:32
Українську яхту з майже 60 мігрантами затримали в Середземному морі.

Українську яхту з майже 60 мігрантами затримали в Середземному морі.

Про це інформує 11 жовтня прес-центр Державної прикордонної служби.

У результаті вжитих спільних заходів Держприкордонслужби і Європолу у Середземному морі в Каламакському морському регіоні Паліовуна, правоохоронні органи Греції затримали українську яхту.

Нею перевозили 57 мігрантів. Члени екіпажу судна – троє українців.

У ДПСУ зазначають, що у вказаній злочинній схемі громадяни України, які здійснювали безпосереднє переправлення незаконних мігрантів до країн ЄС, з точки зору українського законодавства виступають у ролі потерпілих від злочинної діяльності. Їх вербували та відправляли за кордон для втягнення у подальші злочини.

Крім цього в аеропорту Афін правоохоронці затримали одного з учасників злочинної організації, який протягом 2017-2018 років, у тому числі в останньому випадку, передавав завербованих громадян України за кордон, де їх у подальшому втягували у вказану протиправну діяльність.

Як встановили оперативні співробітники Держприкордонслужби за останні два роки для переправлення нелегальних мігрантів морським шляхом було завербовано щонайменше 12 громадян України, мешканців Полтавської, Одеської та Донецької областей.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"