Українська правда

НОВИНИ

Екс-беркутівцю дали 9 років: розповів бойовикам про приїзд Порошенка і Авакова
11.10.2018 11:30
Суд дав 9 років в’язниці екс-службовцю "Беркуту" за передачу бойовикам ОРДО інформації про розташування, озброєння та переміщення українських військових.

Суд дав 9 років в’язниці екс-службовцю "Беркуту" за передачу бойовикам ОРДО інформації про розташування, озброєння та переміщення українських військових.

Про це йдеться у вироку Ізюмського міськрайонного суду Харківської області за 5 жовтня.

Андрія Мірутенка визнали винним у сприянні вчиненню терористичного акту та незаконному поводженні зі зброєю. За сукупністю злочинів він отримав 9 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Мірутенко у 2013-2014 роках "виконував свої функціональні обов'язки, в тому числі під час Майдану" у складі "Беркуту".

Після розформування спецпідрозділу був відряджений до зони АТО.

Там він, за версією слідства, передавав бойовикам інформацію про українських військових.

Зокрема, у липні 2014 року у телефонній розмові з одним з них Мірутенко розповів про прибуття до штабу АТО у Харківської області очільника МВД Арсена Авакова та президента Петра Порошенка.

Також екс-"беркутівець" розповів бойовику про план визволення Слов'янська, розташування штабу АТО та наявність військової техніки на блок-посту поблизу Слов'янська.

Крім того, Мірутенко зберігав у себе патрони, не маючи на це дозволу.

Слідство вважало, що розповідь засудженого про Слов'янськ могла зашкодити інтересам України, "оскільки керівництво та основна частина бойовиків своєчасно вийшла з міста, чим уникли оточення та захоплення в полон.

Він сам провину не визнав. На суді стверджував, що не знав про причетність свого співрозмовника до "ДНР", про приїзд Авакова і Порошенка дізнався з телевізійних новин, а техніка, про яку він розповідав, "була на виду" та не приховувалась від сторонніх.

Мірутенко також запевнив, що не знає, звідки в нього взялись патрони, заявив, що "обвинувачення ґрунтується на припущеннях" та просив визнати його невинуватим.

У судовому рішенні містяться розшифровки нібито телефонних розмов Мірутенко. У них він розповідає, зокрема, що "Київ починає підніматися", "їм мало крові", "техніку віддають нецикам, правосекам, всій цій мразоті".






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"