Українська правда

НОВИНИ

Екзарх щодо томосу: Доповідь по Україні була сприйнята чудово
11.10.2018 10:43
Доповідь за результатами візиту екзархів до України на Синоді Константинопольському була сприйнята чудово.

Доповідь за результатами візиту екзархів до України на Синоді Константинопольському була сприйнята чудово.   

Про це заявив екзарх Вселенського патріарха, архієпископ Даниїл Памфілійський зі США, повідомляє "Радіо Свобода".

"Доповідь пройшла чудово, ми провели зустріч із патріархом, а сьогодні зранку продовжуємо. Надіємося, що до кінця дня буде офіційне повідомлення. Доповідь була сприйнята чудово", - сказав він.

Він додав, що всі були зацікавлені українським питанням, було багато питань і відповідей.

"Так що думаю, що буде щось позитивне. Буде ще продовження доповіді і обговорення. Думаю, за кілька годин ви почуєте результати", – сказав архієпископ Даниїл.

Нагадаємо, 9 жовтня у Стамбулі розпочалося засідання Синоду Константинопольського патріархату, на якому можуть затвердити томос щодо автокефалії української православної церкви. 11 жовтня – третій і останній день триденного засідання Синоду.

Питання томосу мають обговорити після звіту екзархів.

Як повідомлялось, 17 квітня 2018 року президент Петро Порошенко зібрав лідерів парламентських фракцій і заявив, що звернеться до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви.

19 квітня Верховна Рада проголосувала за постанову щодо звернення президента до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної церкви в Україні.

22 квітня президент заявив, що Вселенський Патріархат розпочав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві. 

В УПЦ МП назвали звернення президента та Верховної Ради до Вселенського патріарха Варфоломія щодо надання томосу про автокефалію православній церкві в Україні перевищенням влади.

31 серпня у Стамбулі пройшла зустріч вселенського патріарха Варфоломія з предстоятелем Російської православної церкви патріархом Кирилом.

Вселенський патріарх Варфоломій повідомив предстоятелю РПЦ, що збирається надати Українській православній церкві автокефалію.

Читайте також:

"Що таке томос і чи потрібна для нього згода Російської церкви"

Патріарх Філарет: Якщо томосу нам не дадуть, то це означає, що Москва перемогла Вселенського патріарха






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"