Українська правда

НОВИНИ

МОЗ: Амосова та її прибічники заблокували роботу університету Богомольця
26.09.2018 15:31
У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що через злочинні дії та свавілля прихильників Катерини Амосової у НМУ ім. О.О. Богомольця заблоковано виплати зарплат, стипендій та комунальних платежів, а також нормальне функціонування університету.

У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що через злочинні дії та свавілля прихильників Катерини Амосової у НМУ ім. О.О. Богомольця заблоковано виплати зарплат, стипендій та комунальних платежів, а також нормальне функціонування університету.

Про це повідомляє прес-служба відомства у Facebook.

Зазначається, що екс-ректорка закладу та її прибічники саботують роботу Національного університету ім. О.О. Богомольця та перевірку МОЗ.

"З ректорату зникли необхідні для нормального функціонування університету документи, що поставило під загрозу здійснення будь-яких платежів, включаючи зарплати, стипендії та комунальні виплати", - заявили у відомстві.

Повідомляється, що медуніверситеті продовжує роботу комісія, що перевіряє фінансово-господарську діяльність, додержання статуту, контроль за ефективним використанням та збереженням державного майна НМУ за період з 1 жовтня 2015 року по 18 вересня 2018 року.

"Однак її роботі активно перешкоджають прихильники екс-керівництва закладу на чолі із Катериною Амосовою, яка, нагадаємо, досі не має права здійснювати повноваження ректорки через відсутність відповідного наказу МОЗ України про поновлення трудових відносин із нею", - розповіли у міністерстві.

Повідомляється, що комісія виявила відсутність таких документів як оригінал Статуту університету, оригінал та копії ліцензій на провадження освітньої діяльності, оригінал та копії сертифікатів на акредитацію, бюджетні запити та розрахунки до бюджетних коштів, річний план закупівель та інше.  

За даними МОЗу, загалом відсутні більше 30 ключових документів.

"Наразі їх місцезнаходження невідоме. Однак відсутність цієї документації фактично унеможливлює функціонування університету, господарську діяльність, у тому числі освітню. В. о. ректора Олександр Науменко звернувся із заявами про злочин до Національної поліції України щодо зникнення документів",  - наголисили у прес-службі

Зазначається, що також виявилося, що на робочих місцях відсутні більше 80 працівників ректорату, у тому числі - співробітники бухгалтерії, юридичного та планово-фінансового відділів, канцелярії та інших структурних підрозділів університету.

Повідомляється, що до міністерства надходять численні повідомлення від викладачів та студентів про те, що потрібні для роботи комісії документи зникають за прямими вказівками Амосової та її прибічників - Володимира Мішалова, Олександра Никитюка та Ярослава Цехмістера.

"Також екс-керівництво погрожує кримінальною відповідальністю тим співробітникам та викладачам університету, які погоджуються співпрацювати із членами комісії МОЗ України, а також визнаним МОЗ України в.о. ректора університету - Олександром Науменком", - йдеться у заяві.

У міністерстві наголосили на тому, що подібні погрози - лише засіб залякування та маніпулювання у корисливих цілях

У МОЗ додали, що через злочинне свавілля екс-керівництва університету фактично уся фінансова діяльність закладу наразі зупинена.

"Управлінський хаос, спричинений діями представників старої корумпованої системи, призвів також до того, що Державна казначейська служба не приймає картки зі зразками підписів на право підпису фінансових документів", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що МОЗ звернувся до Держказнайчейства із необхідними роз’ясненнями, а також попередив відомство про можливе незаконне розпорядження коштами платників податків, оскільки є також і свідчення про те, що на співробітників Держказначейства чиниться тиск з метою забезпечити платежі за підписом осіб, які звільнені з НМУ.

Як повідомлялося, вирішувати ситуацію, яка склалася з Національним медичним університетом ім. Богомольця, будуть із залученням трьох міністерств – МВС, Мін’юсту та Міносвіти на допомогу МОЗ.

Як повідомлялося, 21 вересня Міністерство охорони здоров'я звернулося до Національної поліції та Генеральної прокуратури з вимогою розслідування "низки зухвалих злочинів" екс-ректорки НМУ Катерини Амосової.

Напередодні Печерський районний суд визнав незаконним та скасував наказ Міністерства охорони здоров'я про звільнення Катерини Амосової з посади ректорки Національного медуніверситету ім. Богомольця і поновив її на роботі.

МОЗ не визнає Амосову ректором та наполягає на її звільненні за незадовільну роботу на посаді ректора НМУ.

Деталі про перипетії зі звільненням Амосової можна почитати за лінком.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"