Українська правда

НОВИНИ

В Україні спіймали контрабандиста, що постачав до РФ частини ракетних систем
24.09.2018 15:03
Правоохоронці перекрили канал постачання з України до Росії деталей для виготовлення зброї. Фото

Правоохоронці перекрили канал постачання з України до Росії деталей для виготовлення зброї.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

За її даними, двоє українців, що є братами, протягом 2014-2018 років через кур’єрів передавали до РФ запчастини та комплектуючі до систем управління реактивними снарядами, навігації та зв’язку.

Зазначається, що ці деталі протягом останніх 20 років були або викрадені зі складів військових частин, або зняті з бойової техніки в Україні.

"Виготовлена з комплектуючих українського виробництва зброя призначалася для подальшого використання її проти українських військових формувань та державних силових структур під час проведення Операції об’єднаних сил на Сході України", - розповідають у відомстві.

Повідомляється, що одного з братів вже затримано, іншого - оголошено в розшук.

За інформацією прес-служби, під час обшуків на роботі та вдома у фігурантів справи знайдені електронні листи переписки із замовниками з РФ, а також багато комплектуючих військового призначення, у тому числі 4 спеціальні комплекси автоматизованих засобів відображення (елемент управління повітряним рухом) "Топаз-2000".

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

Його взято під варту.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"