Українська правда

НОВИНИ

Поліція не склала протокол на одного з нападників на Шабуніна – ЦПК
24.09.2018 13:08
Національна поліція не складала адмінпротокол на чоловіка, який ймовірно причетний до облиття зеленкою активіста Віталій Шабуніна. Документ.

Національна поліція не складала адмінпротокол на чоловіка, який ймовірно причетний до облиття зеленкою активіста Віталій Шабуніна.

Про це пише Центр протидії корупції.

"У Нацполіції збрехали про складання адмінпротоколів на нападників, які облили голову правління ЦПК Віталія Шабуніна зеленкою у липні під час акції під САП", – стверджують активісти.

Вони оприлюднили відповідь правоохоронців на адвокатський запит від 13 вересня.

У ньому йдеться, що 17 липня біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури було затримано та доставлено до Шевченківського управління поліції Федорка Ростислава Вікторовича.

"Після прийняття пояснень, вище вказаного громадянина було відпущено. Адміністративні матеріали на дану особу не складалися", – зазначили в поліції.

Як стверджують активісти, Ростислав Федорко — один із двох чоловіків, які облили Віталія Шабуніна зеленкою, він активіст "Братства" Дмитра Корчинського.

У Шевченківському управлінні поліції Києва "Українській правді" сказали, що на двох тоді чоловіків були складені адмінпротоколи.

Коментувати конкретні прізвища речниця управління Анна Зубрєва відмовилась.

17 липня вона повідомила, що на нападників на Шабуніна склали адміністративні протоколи і відпустили.

Подія сталася під будівлею Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, де зібрались протестувальники, одні з яких вимагали відставки керівника відомства, інші вимагали його роботи.

Виникло протистояння, під час якого облили зеленкою Шабуніна. Він отримав хімічний опік очей.

Пізніше активісти заявили, що ідентифікували нападників, і пов’язали їх із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"