Українська правда

НОВИНИ

Нові судді КС склали присягу
24.09.2018 10:19
Призначені за квотою Верховної Ради двоє суддів Конституційного суду – Ірина Завгородня та Олег Первомайський – склали присягу.

Призначені за квотою Верховної Ради двоє суддів Конституційного суду – Ірина Завгородня та Олег Первомайський – склали присягу.

Трансляція спеціального пленарного засідання КС велася на сторінці президента у Facebook.

"Шановна Ірино Миколаївно, шановний Олегу Олексійовичу, щиро вітаю вас з цією високою місією і високою відповідальністю. Вітаю Конституційний суд, який вперше з часів Революції Гідності матиме можливість працювати в повному складі", - сказав Петро Порошенко.

Мета Конституційного Суду разом з Верховним Судом – забезпечити належний захист прав та дотримання встановлених Конституцією гарантій для українських громадян. Це довгий, вірний, хоча і непростий шлях.
Тож бажаю суддям наснаги, витримки та терпіння на цьому шляху.

— Петро Порошенко (@poroshenko) September 24, 2018

Як повідомлялося, 20 вересня Верховна Рада призначила двох суддів Конституційного суду за своєю квотою. Ними стали – Ірина Завгородня та Олег Первомайський.

Загалом Конституційний суд складається з 18 суддів, 6 з яких призначаються за квотою Ради. Однак 4 роки парламент не міг ухвалити рішення про призначення ще двох кандидатів за своєю квотою, щоб Конституційний суд зміг працювати повноцінно.

На посади суддів КСУ претендували чотири кандидати, запропоновані від фракцій.

Зокрема, Завгородня була запропонована від Блоку Петра Порошенка, а Первомайський від фракції "Народний фронт".






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"