Українська правда

НОВИНИ

Росія буде бити з неба по крилатих ракетах у Чорному морі: навчання
24.09.2018 10:11
Понад 50 літаків, включаючи надзвуковий бомбардувальник Ту-22М3, і близько 10 кораблів Чорноморського флоту РФ візьмуть участь у навчаннях на півдні Росії і в анексованому Криму.

Понад 50 літаків, включаючи надзвуковий бомбардувальник Ту-22М3, і близько 10 кораблів Чорноморського флоту РФ візьмуть участь у навчаннях на півдні Росії і в анексованому Криму.

Про це начальник прес-служби Південного військового округу Російської Федерації Вадим Астаф'єв заявив журналістам у понеділок, повідомляє ТАСС.

"У спільному навчанні візьмуть участь більше тисячі військовослужбовців об'єднання (4-ї армії ВПС і ППО - ред.) ы буде задіяно понад 50 літаків дальньої, оперативно-тактичної, штурмової авіації, в тому числі літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50, <...> надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3, а також близько 10 кораблів Чорноморського флоту", – заявив він.

Як пояснив Астаф'єв, на першому етапі ескадрильї оперативно-тактичної авіації перебазовуються з Ростовської області в Крим, де протягом тижня їм треба буде проводити навчання з дивізією ППО і кораблями Чорноморського флоту Росії.

Зокрема, ескадрильї винищувачів Су-30СМ і бомбардувальників Су-34 застосують ракети і бомби проти умовних цілей в районі полігонів Опук і Чауда.

"Льотчики мають поцілити щити-мішені, встановлені в морі, й реальні крилаті ракети берегових ракетних комплексів Чорноморського флоту", – додав Астафеьв.

"Крім того, льотний склад авіаційного з'єднання <...> в рамках навчань відпрацює складний елемент дозаправки в повітрі і проведе повітряний бій із авіаційним угрупованням умовного противника чисельністю до 30 літаків", – додав він.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"