Українська правда

НОВИНИ

"Новая газета" виявила докази причетності підозрюваних в отруєнні Скрипалів до Міноборони РФ
14.09.2018 23:22
Журналісти російського видання "Новая газета" виявили докази, які можуть свідчити про ймовірну причетність підозрюваних в отруєнні Скрипалів Олександра Петрова і Руслана Боширова до Міністерства оборони РФ.

Журналісти російського видання "Новая газета" виявили докази, які можуть свідчити про ймовірну причетність підозрюваних в отруєнні Скрипалів Олександра Петрова і Руслана Боширова до Міністерства оборони РФ.

Про це пише видання.

Журналісти згадують спільне розслідування The Insider спільно з дослідницьким центром The Bellingcat. У ньому розповідається, що розслідувачам вдалося дістати довідку з Федеральної міграційної служби на підозрюваного Олександра Петрова.

У цій довідці ФМС є позначки, які можуть дійсно свідчити про те, що Олександр Петров має відношення до російської розвідки.

Наприклад, там стоїть позначка "є лист С.С". Абревіатурою "С.С" зазвичай позначають відомості під грифом "цілком таємно" (совершенно секретно – УП).

"Але ніхто не звернув увагу на іншу позначку в довідці, яка набагато більш явно доводить можливу причетність Петрова до Міністерства оборони Росії. У довідці ФМС є позначка "відомостей не давати", і в ній вказано телефон: 195-79-66", - зазначають журналісти "Новой".

Вони виявили, що цей номер відноситься до АТС 195 в Хорошевському районі Москви.

"У цьому ж районі знаходиться і штаб-квартира ГРУ Міноборони Росії. У тому, що телефон з довідки ФМС на Петрова відноситься до Міністерства оборони Росії, легко переконатися і в інший спосіб. Можна в будь-якому пошуковику вбити перші 5 цифр з довідки на Петрова і знайдеться кілька номерів телефонів підрозділів і підвідомчих структур Міноборони", - пише видання.

Журналісти наводять приклад, що у журналу "Закордонний військовий огляд" Міністерства оборони телефон (499) 195-79-64 (відрізняється тільки на одну цифру від номера з довідки на Петрова).

Редакція журналу розташовується на Хорошевському шосе, поблизу зі штаб-квартирою ГУ ГШ.

"Швидше за все, номер в довідці ФМС на Петрова, - це телефон відділу кадрів місця, де вони служать", - припустив у розмові з "Новою газетою" колишній співробітник спецслужб.

Раніше російське ЗМІ "Фонтанка" публікувало інформацію про паспорти Петрова і Боширова, вказавши, що вони відрізняються тільки останньою цифрою (-1294 і -1297), що говорить про те, що вони були видані практично в один і той же час.

5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов.

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ. Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

12 вересня президент РФ Владімір Путін заявив, що підозрювані у справі отруєння у британському Солсбері перебувають в РФ, але це просто цивільні особи без кримінального минулого.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"