Українська правда

НОВИНИ

Головні новини дня – за 60 секунд
14.09.2018 21:10
Кирил припиняє згадувати патріарха Варфоломія під час богослужіння, Україна отримає мільярд євро, Гройсман представив проект бюджету на 2019 рік – новини, які обговорювали 14 вересня.

Кирил припиняє згадувати патріарха Варфоломія під час богослужіння, Україна отримає мільярд євро, Гройсман представив проект бюджету на 2019 рік – новини, які обговорювали 14 вересня.

Про церковні справи. Патріарх Російської православної церкви Кирил зібрав позачергове засідання синоду через приїзд екзархів Константинопольського патріарха в Україну.

Крім того, Кирил припиняє згадувати патріарха Константинопольського Варфоломія за богослужінням.

Також в РПЦ пропонують зібрати "всеправославний собор" через ситуацію з наданням автокефалії Українській православній церкві з боку Константинополя.

На думку російської церкви, ситуація з томосом для України є "небезпечною для світового православ'я".

Про мільярд євро. Віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс, в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова та голова Національного банку Яків Смолій підписали кредитну угоду щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу у сумі 1 мільярд євро.

Про "борг Януковича". Апеляційний суд Англії задовольнив апеляційну скаргу України на вердикт Високого суду Лондона у справі про борг Києва перед Москвою в розмірі 3 мільярда доларів. Таким чином Високий суд Лондона повернеться до розгляду боргової суперечки між Києвом і Москвою.

Про бюджет на 2019 рік. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман презентував проект бюджету на 2019 рік. В 2019 планується зростання ВВП на рівні 3% за умови інфляції 7,4%. Що стосується боргів України, то ця цифра досягла 1,3 трлн гривень. За словами Гройсмана, в планах на 2019 - зменшення боргу по відношенню до ВВП. Усього зведений бюджет має становити - 1,292 трлн гривень, що на 130 млрд більше, ніж минулого року. 

Про соцопитування. 12,9% опитаних КМІС, Центром Разумкова та СОЦИС (серед тих, хто планує голосувати) готові віддати свій голос за Юлію Тимошенко. Разом з нею у другий тур виборів можуть пройти ще 6 кандидатів – Петро Порошенко, Володимир Зеленський, Святослав Вакарчук, Анатолiй Гриценко та Юрій Бойко. За них готові проголосувати 7,1-8,4% (зважаючи, що похибка дослідження становить 1%). 

Про Омеляна. Суд відпустив на поруки міністра інфраструктури Володимира Омеляна, підозрюваного у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Про Порошенка. Президент Петро Порошенко оголосить, чи піде на чергові вибори президента України, після старту передвиборчої кампанії (у грудні 2018 року).

Про Садового. Лідер партії "Самопоміч", мер Львова Андрій Садовий заявляє, що його політсила братиме участь в майбутніх президентських і парламентських виборах.

Про Гусовського. Депутат Київради Сергій Гусовський планує висуватися на посаду міського голови Києва.

Про Манафорта. Колишній очільник виборчої кампанії Дональда Трампа політтехнолог Пол Манафорт погодився визнати себе  винним за двома пунктами звинувачення.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"