Українська правда

НОВИНИ

Через хімвикиди в окупованому Криму вводять режим надзвичайної ситуації
14.09.2018 17:27
В Армянську вводиться режим надзвичайної ситуації після викидів шкідливих речовин на заводі "Кримський титан".

В Армянську вводиться режим надзвичайної ситуації після викидів шкідливих речовин на заводі "Кримський титан".

Про це  повідомили "Крим.Реаліі" з посиланням на так званого начальника управління цивільного захисту головного управління МНС Росії в окупованому Криму Олексія Фрідмана.

"Штабом зараз буде прийматися рішення і рекомендуватися адміністрації міського округу Армянськ ввести режим НС, бо у нас є перевищення гранично допустимої концентрації більш, ніж в п'ять разів", - заявив він.

За словами Фрідмана, це є критерієм введення режиму.

Він додав, що НС введуть вже 14 вересня.

Раніше українське слідство висунуло три версії забруднення повітря в Херсонській області та окупованому Криму. Зокрема, "навмисне забруднення повітря Росією для дестабілізації обстановки в Херсонській області з метою відновлення подачі води в окупований Крим".

На півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу, через що утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку. Окупанти заявили, що у місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в окупованому РФ Криму.

9 вересня повідомлялося, що 45 осіб виїхали з Криму на Херсонщину за медичною допомогою.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"