Українська правда

НОВИНИ

ГПУ завела справу на детектива НАБУ, який готував підозру заступнику Грицака
14.09.2018 15:23
Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо детектива Національного антикорупційного бюро Сергія Яндюка, який підготував повідомлення про підозру у незаконному збагаченні першому заступнику голови СБУ Павлу Демчині.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо детектива Національного антикорупційного бюро Сергія Яндюка, який підготував повідомлення про підозру у незаконному збагаченні першому заступнику голови СБУ Павлу Демчині.

Про це Демчина заявив журналістам у п'ятницю, повідомляє "Укрінформ".

"Можу сказати, що Генпрокуратура порушила справу стосовно детектива НАБУ", - сказав посадовець.

Він додав, що детектив НАБУ Яндюк, який підготував йому повідомлення про підозру, був ознайомлений з ухвалою Володимирецького райсуду Рівненської області, у якій ідеться, що Демчина і громадянка Ольга Волощук не мають спільного побуту і не можуть вважатися сім'єю.

Таким чином, зазначив Демчина, повідомлення йому про підозру є сфальсифікованим.

"Я не знаю, чи інші співробітники НАБУ читали текст ухвали Володимирецького райсуду, але саме Яндюк підписав підозру і саме він забирав у суді цю ухвалу, він не може не знати про її існування", - заявив перший заступник голови СБУ.

Прес-служба СБУ повідомляє, що кримінальне провадження стосовно працівника НАБУ було зареєстроване 13 вересня.

Як повідомлялось, НАБУ розслідує можливе незаконного збагачення і зловживання службовим становищем Павлом Демчиною.   

У березні 2017 року "Слідство.Інфо" повідомило, що Павло Демчина, який очолює Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ, хоча його дружина Ольга Воловчук мешкає у розкішному заміському маєтку і володіє елітними автівками.

Після цього у СБУ заявили, що Демчина заперечує цю інформацію і сам звернувся до НАБУ з проханням перевірити такі повідомлення.

"Схеми" також опублікували розслідування, в якому йшлось, що Демчина, перебуваючи під слідством НАБУ, придбав позашляховик Range Rover Sport вартістю понад 30 тисяч доларів.

13 вересня Демчина заявив, що йому готують "злочинну" підозру. 

Читайте також: ЗМІ показали таємні статки заступника глави СБУ Демчини






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"