Українська правда

НОВИНИ

Проблеми з підготовкою до зими є в Києві і ще 3 містах – Зубко
14.09.2018 15:58
Україна фактично технічно готова до опалювального сезону, але деякі проблеми є в чотирьох містах, зокрема, у Києві.

Україна фактично технічно готова до опалювального сезону, але деякі проблеми є в чотирьох містах, зокрема, у Києві.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба міністерства.

"Україна готова технічно до проходження нового опалювального сезону. Майже на 100% готова соціальна інфраструктура. Почалися регламентні роботи і запуски по всіх котельнях", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, за його словами, певні проблеми з підготовкою до опалювального сезону є у міст Коцюбинське Київської області Сміла Черкаської області і Шепетівка Хмельницької області.

"Актуальним є питання й по місту Києву, де наразі відбувається передача цілісного майнового комплексу від "Київенерго"", - сказав Зубко.

При цьому він висловив упевненість, що упродовж декількох наступних тижнів цей процес буде закінчено, що "дасть можливість Києву повноцінно підготуватись до проходження опалювального сезону".

Як повідомлялося, договір Києва з "Київенерго" щодо використання цілісного енергетичного комплексу столиці закінчився у 2017 році.

Тому в Києві створили КП "Київтеплоенерго", яке стало надавачем послуг гарячої води і теплопостачання замість "Київенерго".

З 1 травня в його управління перейшли мережі і котельні, а з 1 серпня – ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, які забезпечують теплом і гарячою водою близько 70% Києва.

"Нафтогаз" відмовився  підписувати договори на поставку газу з "Київтеплоенерго" через невирішене питання боргових зобов'язань "Київенерго" на суму майже 5 мільярдів гривень.

У прес-службі НАК "Нафтогаз України" пояснили, що відповідно до закону "Про теплопостачання", договір на поставку газу може бути укладений з правонаступником реорганізованої теплопостачальної та/або теплогенеруючої організації виключно за умови погодження порядку погашення заборгованості за попередній період.

У Київраді заявили, що питання постачання газу для Києва та вирішення проблеми заборгованості компанії "Київенерго" мають вирішуватися окремо.

6 червня депутати Київради проголосували за звернення до НАК "Нафтогаз України" з вимогою негайно підписати договір на постачання газу з КП "Київтеплоенерго" для відновлення гарячого водопостачання киянам і пригрозили радикальними діями.

Голова НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв запропонував меру Києва Віталію Кличку взяти участь у теледебатах, щоб довести свою правоту у питанні передачі Києву боргів "Київенерго" за газ.

29 серпня прем'єр Володимир Гройсман пообіцяв Кличку 729 мільйонів гривень, щоб розплатитися з боргами "Київенерго".

Як повідомлялося, 11 вересня Київрада прийняла рішення про прийняття КП "Київтеплоенерго" боргів компанії "Київенерго" за газ перед НАК "Нафтогаз України" за умови, що "Київенерго" передасть КП джерела для компенсації боргу.

Рекомендуємо почитати: Чому у киян немає гарячої води






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"