Українська правда

НОВИНИ

Канада стурбована отруєнням видавця "Медіазони", консули вже звернулися в лікарню
14.09.2018 13:00
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо стурбований госпіталізацією видавця Mediazona Петра Верзілова в Росії після отруєння російського шпигуна Сергія Скрипаля в англійському місті Солсбері.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо стурбований госпіталізацією видавця Mediazona Петра Верзілова в Росії після отруєння російського шпигуна Сергія Скрипаля в англійському місті Солсбері.

Про це пише Reuters.

Верзілов також є громадянином Канади та, за словами Трюдо, канадські консули вже звернулися в лікарню, щоб дізнатися про стан його здоров'я.

"Це викликає заклопотаність, особливо з огляду на дії росіян в останні місяці в Сполученому Королівстві ... але поки ще занадто рано робити будь-які висновки про те, що сталося", - сказав прем'єр журналістам.

Раніше в цьому місяці Канада підтримала британську оцінку того, що російські офіцери були причетні до отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки в англійському місті Солсбері.

Учасник Pussy Riot, видавець "Медіазони" Петро Верзілов потрапив в реанімацію ввечері 11 вересня.

За словами його дівчини Вероніки Нікульшиної, як пише Медуза, увечері 11 вересня у нього став пропадати зір, а потім мова і здатність пересуватися.

Його госпіталізували в токсикореанімаційне відділення лікарні імені Бахрушина в Москві, а 13 вересня, його перевели в інститут імені Скліфосовського.

"Це точно отруєння, отруєння холінолітиками. Це щось типу атропіну,"Цикломеду, який міститься в лікарських препаратах. Але тут питання великого дозування", - розповіла Нікульшина.

Верзілов знаходиться в реанімації без свідомості, за словами близьких, він "спить під препаратами", оскільки "в свідомості починає себе вести дуже активно", через що у нього піднімається тиск.

За інформацією видання, лікарі не виключають, що його переведуть на штучну вентиляцію легень.

Верзілов вибіг на футбольне поле під час фіналу Чемпіонату світу

30-річний Верзілов разом з чотирма учасницями Pussy Riot під час фінального матчу Чемпіонату світу з футболу в Росії, вибігли на поле, вимагаючи звільнити політв'язнів і припинити незаконні арешти на мітингах.

Поліція Москви склала на учасників групи адміністративні протоколи, пізніше їх заарештували на 15 діб.

9 вересня Верзілова заарештували на виході з під'їзду власного будинку в ході акцій проти пенсійної реформи.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"