Українська правда

НОВИНИ

6 кандидатів у президенти ідуть нога в ногу, Тимошенко трохи попереду
14.09.2018 12:52
Якби вибори президента відбулися найближчої неділі, то перемогти на них могла б Юлія Тимошенко, інші шість претендентів ідуть з невеликим відривом і мають фактично однаковий рейтинг.

Якби вибори президента відбулися найближчої неділі, то перемогти на них могла б Юлія Тимошенко, інші шість претендентів ідуть з невеликим відривом і мають фактично однаковий рейтинг.

Про це свідчать результати соцопитування проведеного КМІС, Центром Разумкова та СОЦИС.

12,9% опитаних (серед тих, хто планує голосувати) готові віддати свій голос за Юлію Тимошенко. Разом з нею у другий тур виборів можуть пройти ще 6 кандидатів – Петро Порошенко, Володимир Зеленський, Святослав Вакарчук, Анатолiй Гриценко та Юрій Бойко. За них готові проголосувати 7,1-8,4% (зважаючи, що похибка дослідження становить 1%). 

При цьому аж 27,5% опитаних відмовилися відповідати на запитання, або сказали, що не знають, за кого голосуватимуть.

15,4% опитаних прогнозують, що на виборах переможе Юлія Тимошенко, 13,4% вірять, що всидить у кріслі Петро Порошенко. У інших кандидатів, на думку опитаних, немає шансів перемогти цих двох. 

При цьому половина опитаних відмовилися відповідати на запитання, або сказали, що не знають, хто переможе.

Варто зазначити, що наразі ні Садовий, ні Зеленський, ні Вакарчук не заявили, що йдуть на вибори.

Дослідження тривало з 30 серпня по 9 вересня. Методом стандартизованого інтерв’ю "face-to-face" за місцем постійного проживання респондентів опитали 10005 осіб від 18 років і старше.

Статистична похибка вибірки не перевищує 1%.

Нагадаємо, у травні позафракційний народний депутат Віктор Чумак заявив, що піде на вибори президента України.

20 червня лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що візьме участь у виборах президента України у 2019 році.

Чинний президент Петро Порошенко заявляв, що не буде висуванцем від жодної партії, і тримав інтригу щодо наміру балотуватися.

13 вересня у коментарі УП він заявив, що оголосить, чи піде на чергові вибори президента України, після старту передвиборчої кампанії.

До президентських виборів уже готуються Олег Ляшко та Анатолій Гриценко, останній навіть кликав Юлію Тимошенко на дебати.

Лідера фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка до президентської кампанії готують американські та українські політтехнологи.

Про свої плани йти на вибори заявляли екс-"регіоналка" Інна Богословська й екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.

Раніше про такий намір заявляли навіть нардеп-утікач Олександр Онищенко і нардеп Надія Савченко, яка перебуває під вартою через підозру в намірі влаштувати теракт і державний переворот.

Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович закликав керівників "Опоблоку", "Відродження", Аграрної партії і інших почати переговори про спільну діяльність і єдиного кандидата на президентських виборах. До його партії погодився приєднатися кум російського президента Віктор Медведчук.

Виправлено. У новині ми спершу врахували загальні результати опитування – за ними 5 кандидатів мають приблизно однаковий рейтинг (фактично у межах похибки), а Юлія Тимошенко йде з невеликим відривом.

У виправленій новині ми врахували результати опитування тих осіб, які підуть на вибори. За ними 6 кандидатів мають приблизно однаковий рейтинг (фактично у межах похибки), а Юлія Тимошенко йде з невеликим відривом.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"