Українська правда

НОВИНИ

Гусовський зібрався в мери Києва й підшукує союзників
14.09.2018 11:26
"Це може бути як абсолютно нова сила, так і об'єднання з тими, хто є. Ми зараз консультуємося з усіма демократичними силами", – заявив Гусовський.

Депутат Київради Сергій Гусовський планує висуватися на посаду міського голови Києва.

В інтерв'ю Ліга.net на запитання, чи готовий він балотуватися в мери, депутат відповів: "Так, я буду".

"У 2015 році мене висунули в мери офіційно від "Самопомочі" в останній тиждень перед завершенням реєстрації кандидатів. А до цього були одні розмови. Є ж різниця коли висуватися – в травні чи в серпні", – сказав Гусовський.

"До другого туру я не потрапив, але якщо вас цікавлять півтони, то напередодні у Львові Кличко і Садовий опублікували спільне селфі. Ось вам і відповідь", – додав він на запитання про гарантії партії "Самопоміч".

На думку Гусовського, Віталій Кличко як мер іде на сумнівні компроміси й проводить безсистемну політику – наприклад, у ситуації з "Київенерго".

"У Кличка велика проблема з кадрами. Микола Поворозник – це вже третя людина на посаді його першого заступника. В одній тільки транспортній сфері також велика чехарда з кадрами. В інших можете пошукати самостійно", – сказав депутат.

На запитання про новий політичний проект Гусовський сказав, що є два напрямки депутатська група в Київраді і можливі політичні союзи.

"Це може бути як абсолютно нова сила, так і об'єднання з тими, хто є. Ми зараз консультуємося з усіма демократичними силами", – заявив Гусовський.

На запитання, з ким, він відповів: "Громадянська позиція, Сила людей, Демальянс. Ми, звісно, більше схильні до того, щоб розвивати чинну силу, а не створювати з нуля".

Партію УКРОП Гусовський як союзника не розглядає.

"Можу сказати, що це також не буде "Рух нових сил" (Міхеїла Саакашвілі – ред.). Знаєте до чого зводиться ідеологія "Руху нових сил" і "Батьківщини"? До прославлянню лідера партії. Нам не цікаві фейкові демократичні опозиціонери", – заявив  політик.

Партія "Самопоміч" виключила зі своїх лав депутатів Київради Сергія Гусовського, Вадима Васильчука, Олексія Руденка й Сергія Харчука.

Пізніше фракція "Самопомочі" в Київраді самоліквідувалася через конфлікт із керівництвом. Колишні члени фракції "Самопоміч" створили депутатську групу "Київська команда".






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"