Українська правда

НОВИНИ

"До свидания, ласковый мишка": Порошенко публічно попрощався з РФ на форумі YES
14.09.2018 10:22
Президент Петро Порошенко вважає, що Україна "переграла Росію" та попрощалася з радянським минулим.

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна "переграла Росію" та попрощалася з радянським минулим.

Про це заявив президент Порошенко у виступі на форумі Ялтинської європейської стратегії, повідомляє кореспондент Європейської правди.

ельдар сарахман

Петро Порошенко заявив, що Україна отримала підтвердження перспективи вступу до НАТО на липневому саміті Альянсу в Брюсселі.

"Цьогорічний саміт НАТО підтвердив євроатлантичну перспективу великої європейської країни... Президенти і прем’єри один за одним говорили: пане президенте, двері НАТО для вас відкриті", - переказав він переговори на саміті.

Окремо він наголосив, що "російський вектор" розвитку України  після цього саміту остаточно розірваний.

"Це не лише намір зайвий раз помахати рукою Москві - "до свиданья, наш ласковый миша, возвращайся в свой сказочный лес!" Це месидж і нашим західним партнерам: "Раз ви (альянс-ЄП) неодноразово вже нам сказали, що двері відкриті, то навіть не сумнівайтеся, ми обов’язково ними зайдемо!", - наголосив він.

Порошенко вважає, що Україна вже "переграла Росію", оскільки змогла встати на західний курс попри багаторічний опір Кремля.

Президент водночас підкреслив небезпеку розвороту зовнішньополітичного курсу, пожартувавши з цього приводу: "З радянських казок ми дуже добре пам’ятаємо, як небезпечно озиратися назад"






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"