Українська правда

НОВИНИ

НАБУ підтвердило, що має підозру для Демчини
14.09.2018 10:43
Першому заступнику голови Служби безпеки Павлу Демчині дійсно підготували повідомлення про підозру у незаконному збагаченні.

Першому заступнику голови Служби безпеки Павлу Демчині дійсно підготували повідомлення про підозру у незаконному збагаченні.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Першому заступнику голови Служби безпеки України підготовлено повідомлення про підозру у незаконному збагаченні", - йдеться в повідомленні.

Детективи НАБУ встановили, що в період із 26 квітня 2015 року (з часу набрання чинності змін до ст.368-2 Кримінального кодексу України "Незаконне збагачення") по 31 грудня 2016 року Демчина набув у спільну власність активи та здійснив витрати на суму щонайменше 6,4 мільйона гривень.

З-поміж іншого, йдеться про новий позашляховик Land Rover Range Rover Sport, 2015 року випуску, автомобіль MERCEDES-BENZ V250 2016 року випуску, земельні ділянки в передмісті Києва площею 0,1011 га та 0,1072 га, квартиру, поруч з зазначеними земельними ділянками.

"Водночас офіційний дохід першого заступника керівника СБУ та членів його родини в період з 25 квітня 2015 по 31 грудня 2016 року становив 2,6 мільйона гривень, в тому числі з урахуванням продажу попередньо придбаного автомобіля JEEP GRAND CHEROKKE 4WD", - йдеться в повідомленні. 

Відтак, за версією слідства, Демчина, не маючи попередньо отриманих доходів, придбав та забезпечив реєстрацію на членів своєї сім’ї активи на загальну суму щонайменше 3,76 мільйона гривень, "законність підстав набуття яких не підтверджено доказами".

"Тим самим він вчинив тяжкий корупційний злочин, передбачений ч. 3 ст. 368-2 КК України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що також детективи НАБУ проаналізували доходи та видатки Демчини за весь час його трудової діяльності, аби визначити, чи мав він та члени його родини можливості накопичити заощадження для придбання активів в подальшому.

"За даними слідства, ця службова особа, яка з 1994 року і дотепер проходить військову службу в органах СБУ, у період з 01.01.1999 по 25.04.2015 отримала разом із особою, з якою має спільний з 2011 року побут, сукупний дохід в розмірі близько 2,8 мільйона гривень. Тоді як витрати у цей же період становили щонайменше 4,83 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, вказується, що Демчина 4,1 мільйона гривень витратив на придбання нових авто Toyota Venza, Toyota Siena, Porche Cayenne, TOYOTA HIGHLANDER, JEEP GRAND CHEROKKE 4WD, Volkswagen Multivan та MAZDA CX-5 2,2 L Diesel 6AT, 4 WD.

"Відтак, станом на 26.04.2015 ні у вказаного високопосадовця СБУ, ні в особи, з якою вони проживали однією сім’єю з сумісними малолітніми дітьми, не було офіційних доходів, які б дозволили їм заощадити грошові кошти для подальшого набуття активів у значному розмірі", - наголосили у НАБУ.

Зазначені факти детективи НАБУ виклали у повідомленні про підозру Демчині, яку 7 вересня направили на погодження прокурорам САП.

Як відомо, НАБУ розслідує можливе незаконного збагачення і зловживання службовим становищем Павлом Демчиною.   

У березні 2017 року "Слідство.Інфо" повідомило, що Павло Демчина, який очолює Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ, хоча його дружина Ольга Воловчук мешкає у розкішному заміському маєтку і володіє елітними автівками.

Після цього у СБУ заявили, що Демчина заперечує цю інформацію і сам звернувся до НАБУ з проханням перевірити такі повідомлення.

"Схеми" опублікували розслідування, в якому йшлось, що Демчина, перебуваючи під слідством НАБУ, придбав позашляховик Range Rover Sport вартістю понад 30 тисяч доларів.

13 вересня Демчина заявив, що йому готують "злочинну" підозру. 

Читайте також: ЗМІ показали таємні статки заступника глави СБУ Демчини






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"