Українська правда

НОВИНИ

Радіо Свобода не вірить у "зізнання" Асєєва
18.08.2018 10:12
Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа заявляє, що вважає дуже сумнівним "зізнання" у шпигунстві блогера і журналіста Станіслава Асєєва, які показав в ефірі російський державний телеканал "Россия-24".

Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа вважає дуже сумнівним "зізнання" у шпигунстві блогера і журналіста Станіслава Асєєва, які показав в ефірі російський державний телеканал "Россия-24".

У Радіо Свобода, для якого, в тому числі, працював Асєєв, вважають, що це може означати загострення в його справі.

"Ми ставимо під сумнів обставини цього так званого "зізнання". Ми не маємо жодного уявлення про те, коли, за яких обставин чи примусу воно було зроблене", – заявила речниця Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Джоанна Левісон.

"Ми продовжуємо вимагати, щоб Станіслав Асєєв був негайно звільнений з-під варти", - додала вона.

17 серпня телеканал "Россия-24" показав програму, в якій полонений журналіст Станіслав Асєєв нібито підтверджує, що працював на українську розвідку. Бойовики вперше показали Асєєва з моменту затримання.

Журналіст Станіслав Асєєв, який писав під псевдонімом Станіслав Васін, зник на початку червня 2017 року на окупованій території. Пізніше стало відомо, що йоговзяли в полон бойовики, звинувативши у шпигунстві на українську армію.

Національна спілка журналістів України закликала ОБСЄ до пошуків зниклого в ОРДО журналіста Асєєва.

У лютому журналісти України та РФ закликали звільнити Асєєва з полону бойовиків.

Асєєв народився 1 жовтня 1989 року. З моменту окупації жив у Донецьку. Останній раз він виходив на зв'язок 2 червня 2017 року.  

Коли українським журналістам стало небезпечно їздити на окуповані території, він  писав матеріали про життя на окупованому Донбасі для "Української правди", "Дзеркала тижня" і видання "Тиждень", також писав про це на своїй сторінці ФБ.

В день, коли про зникнення Станіслава стало відомо, він мав надіслати свій матеріал для Радіо Свобода, однак матеріал так і не надійшов.

За інформацією друзів Станіслава, бойовики забрали його ноутбук і ставили останні декілька постів на його сторінці ФБ.

Прочитати колонки на "Українській правді" Станіслава Асєєва можна за цим посиланням.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"