Українська правда

НОВИНИ

Найманка бойовиків на Донбасі здалася поліції
18.08.2018 03:33
30-річна мешканка міста Українськ півроку прослужила в лавах бойовиків окупованих районів Донецької області, після чого здалася поліції з надією уникнути покарання відповідно до програми Служби безпеки.

30-річна мешканка міста Українськ півроку прослужила в лавах бойовиків окупованих районів Донецької області, після чого здалася поліції з надією уникнути покарання відповідно до програми Служби безпеки.

Про це повідомляє прес-служба поліції Донеччини.

Зазначається, що жінка вирішила скористатися передбаченим законом шансом звільнитися від відповідальності після того, як побачила життя так званої "республіки" зсередини.

Так, повідомляється, що в листопаді 2014 року, не маючи постійного заробітку, вона приїхала до окупованого Донецька, де, за чутками, "багато платили за службу" у підконтрольних Росії військах так званої "ДНР".

"Вона подала документи, і вже через кілька хвилин після цього їй видали форму військового зразка та призначили помічником кухаря", - розповіли у поліції.

Там додали, що до травня 2015 року жінка-військовослужбовець готувала їжу для бойовиків.

"Замість обіцяної зарплатні за роботу на харчоблоці найманка лише кілька разів отримувала продукти харчування. Саме це, а також відсутність дисципліни у військовій частині, погане ставлення командирів до своїх підлеглих спонукали її покинути місце дислокації", - сказано у заяві.

Повідомляється, що після цього вона повернулася додому в Українськ, де нікому не розповідала про свою "службу".

"Побачивши у новинах інформацію про закон, який гарантує учасникам НЗФ, що не скоювали тяжких злочинів, шанс звільнитися від покарання, жінка добровільно звернулася до правоохоронців", - заявили в поліції.

Наразі правоохоронці перевіряють діяльність колишньої учасниці незаконних збройних формувань.

Раніше повідомлялося, що родичі бойовика окупованих районів Донецької області звернулись до поліції і повідомили, що він хоче повернутися на підконтрольну Україні територію за програмою Служби безпеки, яка передбачає звільнення від кримінальної відповідальності .






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"