Українська правда

НОВИНИ

Радник Трампа обговорить з РФ питання, які не вдалося вирішити у Гельсінкі - ЗМІ
17.08.2018 14:24
Радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон обговорить договори про контроль над озброєннями і роль Ірану в Сирії на переговорах з російським колегою Миколою Патрушевим в Женеві наступного тижня.

Радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон обговорить договори про контроль над озброєннями і роль Ірану в Сирії на переговорах з російським колегою Миколою Патрушевим в Женеві наступного тижня.

Про це повідомив чиновник американської адміністрації, пише Reuters.

Зустріч є продовженням cуперечливого саміту Трампа з президентом Росії Путіним в Гельсінкі в липні.

Трамп провів зустріч один на один з Путіним під час цього саміту. Білий дім не оприлюднив багатьох подробиць про зустріч. Але чиновник назвав список тем, які, за його словами, обговорювали двоє.

Провідною темою розмови стала війна в Сирії, зазначив він, зокрема роль Ірану там і гуманітарна ситуація в країні.

Обидва погодилися в принципі, що іранці повинні вийти з Сирії, але Росія сказала, що це складне завдання, сказав чиновник.

Трамп і Путін обговорили контроль над озброєннями, зокрема новий договір СНО про ядерні сили середньої дальності часів холодної війни (РСМД), який заборонив ядерні, звичайні балістичні і крилаті ракети наземного базування з дальністю від 500 до 5500 км.

Чиновник сказав, що лідери не домовилися про шляхи просування вперед щодо контролю над озброєннями.

Болтон - критик нового договору про СНО, погодженого при адміністрації президента-демократа Барака Обами.

Трамп також підняв питання про російський газопровід "Північний потік-2" в Німеччину, який він різко розкритикував, з Путіним, повідомив чиновник.

Безпосередньо після його зустрічі з Путіним, яка тривала більше двох годин, Трамп поінформував Болтона, державного секретаря Майка Помпео, і Джона Хантсмана, посла США в Росії, про їхню зустріч протягом приблизно 15 хвилин, сказав чиновник.

Чиновник підкреслив, що Трамп сказав Путіну, що втручання Росії у вибори повинно припинитися в 2018 році. Сполучені Штати проводять середньострокові вибори до Конгресу в листопаді.

Путін заявив на окремих зустрічах, що російська держава не втручалася у вибори в США, але це залишило "великий простір" іншим російським гравцям, зазначив чиновник.

Росія і США звинувачують одне одного у порушенні договору про СНО. Трамп розкритикував положення нового підписаного ним закону про "Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони" (NDAA), у якому міститься вимога до Білого дому звітувати про кроки, вжиті у відповідь на порушення Росією Угоди про відкрите небо, а також надавати звіти щодо нової угоди з ядерної зброї СНО.

Європейська правда






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"