Українська правда

НОВИНИ

На Донеччині попався начальник держслужби, який вимагав мільйон хабара
16.08.2018 18:27
Начальник головного управління Державної служби з питань праці у Донецькій області Володимир Шубін намагався взяти хабар у розмірі 1 мільйон гривень і попався. Фото

Начальник головного управління Державної служби з питань праці у Донецькій області Володимир Шубін намагався взяти хабар у розмірі 1 мільйон гривень і попався.

Про це свідчить повідомлення у Facebook генерального прокурора Юрія Луценка.

"16 серпня 2018 року під час одержання частини неправомірної вигоди у сумі 500 тис. гривень вказану особу затримано "на гарячому", вилучено речові докази", - пише він.

фото юрія луценка

За словами генпрокурора, гроші чиновник вимагав у декілька етапів від директора одного з підприємств. Операцію із затримання проводили співробітники кількох силових відомств – ГПУ, СБУ і поліції.

Згідно із сайтом ГУ Держпраці на Донеччині, йдеться про Володимира Шубіна, який обіймає цю посаду з квітня 2016 року.

фото прес-служби ГУ Держпраці

Як повідомила речниця Луценка Лариса Сарган, Шубін вимагав від директора хабар за зменшення штрафу для його підприємства, який нарахували підпорядковані йому працівники управління. Також хабарник обіцяв більше не проводити інспекцій у компанії.

За словами Сарган, наразі вирішується питання про повідомлення затриманого про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За цією статтею Шубіну загрожує від 5 до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Євген Кізілов, УП






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"