Українська правда

НОВИНИ

Луценко каже, що спробує ще раз арештувати Веntley одного з "податківців Клименка"
16.08.2018 17:50
Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що ГПУ спробує знову накласти арешт на автомобіль Веntley одного з "податківців Клименка", екс-керівника податкової Полтавської області Володимира Задорожного.

Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що ГПУ спробує знову накласти арешт на автомобіль Веntley одного з "податківців Клименка", екс-керівника податкової Полтавської області Володимира Задорожного.

Про це він повідомив у коментарі "Українській правді", реагуючи на статтю "Мільярди збитків, мільйонні застави і Bentley в лікарню. Як просувається справа "податківців Клименка".

"Я прочитав, що Веntley зняли з арешту. Це не зовсім чесно. Матіос (головний військовий прокурор Анатолій Матіос – ред.) пред’явив підозри, а потім обвинувачення усім 23 керівникам податкових інспекцій. Матіос наклав арешт і зараз під арештом декілька мільярдів гривень. Ви показали, що один з арештованих автомобілів був знятий з арешту", - сказав Луценко.

Він додав, що зняття арешту з майна – це питання не до ГПУ, а до суду.

"По-друге, хіба машина – це єдине, що сталося у цій справі? Ви не спиталися, як Матіос спеціально знайшов приміщення, де сидять адвокати. Ви знаєте, скільки їх там? Більше ста адвокатів, які одночасно мають читати матеріали кримінальної справи. Ви ж акцентуєте, що Матіос не зміг відповісти про те, де відбуватиметься суд. А він що суддя?", - обурився генпрокурор.

Він також запевнив, що доручить знову арештувати Веntley Задорожного.

"Але я прочитав про Веntley, яке зняли з арешту, і безумовно дам команду спробувати його арештувати ще раз. Хоча це суд зняв. Він вважає, що цей податківець такий інвалід, що без Веntley не зможе добратися до суду. Ну так вирішив суд. Спробуємо ще раз повернутися до цього питання", - підсумував Луценко.

Раніше у статті на УП "Мільярди збитків, мільйонні застави і Bentley в лікарню. Як просувається справа "податківців Клименка" повідомлялося, що Печерський райсуд скасував арешт Bentley екс-керівника податкової Полтавської області Володимира Задорожного.

Рішення винесли тому, що Задорожний нібито не міг користуватися громадським транспортом, оскільки він гіпертонік і пережив операцію на серці, а Bentley потрібен йому, щоб їздити містом і в лікарню.

У ГПУ на це відповіли, що не вони пишуть закони, і що всі затримані наразі звільнені з-під варти через норми законодавства.

Як повідомлялося, 24 травня 2017 року правоохоронці провели понад 400 обшуків у податківців у 15 областях України в рамках антикорупційної операції.

Поліція зібрала докази, що податкова служба за керівництва екс-глави Міндоходів та зборів Олександра Клименка завдала державі збитків через ненадходження до бюджету податків на суму 95,921 млрд гривень.

Затриманих доставляли до Києва гелікоптерами.

Пізніше ГПУ повідомляла, що у справі арештовано майно підозрюваних на суму 888,5 мільйонів гривень.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"