Українська правда

НОВИНИ

Ще 4 росіян попросили Путіна про обмін – Денісова
16.08.2018 18:12
16 серпня ще четверо громадян Росії, які утримуються в українських місцях позбавлення волі, звернулися до свого президента Володимира Путіна з заявами про обмін на українських політв'язнів. Фото

16 серпня ще четверо громадян Росії, які утримуються в українських місцях позбавлення волі, звернулися до свого президента Володимира Путіна з заявами про обмін на українських політв'язнів.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

За її словами, заяви написали Гаджиєв Руслан Джупалаєвич, Кімаковський Ігор Володимирович (ДУ "Бахмутська установа виконання покарань №6") та Мефедов Євген Ігорович (ДУ "Миколаївський слідчий ізолятор"). 

Фото з facebook Людмили Денісової

А також Павло Черних ("Маріупольський слідчий ізолятор"). 

Фото з facebook Людмили Денісової

"Ці та інші заяви будуть відправлені до МЗС, щоб вони доставили їх дипломатичною поштою до Адміністрації Президента РФ", - підсумувала Денісова.

Як повідомлялося, вісім громадян Росії, які відбувають покарання в Україні, написали заяви на ім'я президента РФ Володимира Путіна з проханням обміняти їх на утримуваних українських політв'язнів.

Раніше такі заяви подали громадянин РФ Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм в Бучанській колонії, та Олександр Саттаров та Фарух Камалов, які зараз перебувають у Лук’янівському СІЗО.

Перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко заявила, що президент Петро Порошенко готовий помилувати тих російських злочинців, які написали Путину щодо обміну, щоб звільнити політв’язнів Кремля.

Разом з тим у Кремлі на прохання матері українського політв'язня Олега Сенцова про помилування сина відповіли, що Сенцов має сам попросити.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"