Українська правда

НОВИНИ

Порошенко поговорив з Меркель напередодні її зустрічі з Путіним
16.08.2018 16:23
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє прес-служба українського лідера.

"Співрозмовники скоординували позиції напередодні зустрічі канцлера ФРН та президента РФ. Порошенко та Меркель обговорили ситуацію на Донбасі та подальші зусилля, зокрема миротворчі, для забезпечення прогресу у мирному врегулюванні", - йдеться у повідомленні.

У канцелярії Порошенка запевняють: особливу увагу він звернув на питання звільнення українських заручників та політичних в’язнів, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях та в Росії. Зокрема йшлося про необхідність негайного звільнення українського режисера Олега Сенцова.

"Президент України та канцлер Німеччини також обговорили безпекові виклики, пов’язані з будівництвом "Північного потоку-2. Співрозмовники узгодили графік наступних контактів у рамках подальшого розвитку двостороннього діалогу", - зазначили у Порошенка.

За словами речника німецького уряду, Меркель і Путін говоритимуть про врегулювання конфлікту у Сирії, ситуацію на сході України та питання енергетики.

Меркель нещодавно провела в Берліні переговори з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і начальником Генерального штабу Валерієм Герасимовим.

Європейська правда






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"