Українська правда

НОВИНИ

Свідків у справі Гандзюк хочуть везти в інше місто для допиту – юрист
16.08.2018 17:04
Слідчі вирішили допитати на поліграфі свідків, які заявили, що відпочивали в одній компанії з підозрюваним у нападі на Катерину Гандзюк, і для цього хочуть їх везти зі Львова до Херсона.

Слідчі вирішили допитати на поліграфі свідків, які заявили,  що відпочивали в одній компанії з підозрюваним у нападі на Катерину Гандзюк, і для цього хочуть їх везти зі Львова до Херсона.

Про це у Facebook повідомив юрист Масі Найєм, обізнаний зі справою.

"У справі Катерини Гандзюк поліція тисне на свідків", - написав він.

За словами Найєма, двох свідків зі Львова, які раніше заявляли, що перебували з 25 липня по 1 серпня із підозрюваним Миколою Новіковим на морі в Херсонській області, уже двічі допитували. Перший раз без адвоката упродовж 6 годин та другий раз – з адвокатом упродовж 3 годин.

Він додав, що тепер слідчі хочуть допитати їх на поліграфі в Херсоні.

"Навіщо це робиться? Поліграфіст у Херсоні, впевнений, це на 100% "своя" людина з боку поліції. Є великі сумніви, що результат такого поліграфу буде об'єктивним. До того ж ви розумієте, що його послуги не безкоштовні, а будуть сплачені самими поліцейськими з Херсону", - написав Найєм.

Ще однією причиною такого допиту він назвав те, що у випадку відмови свідків від поліграфу, поліція заявить, що має сумніви у правдивості їхніх показань, а відтак підозрюваний і є нападником.

"Тобто поліції мало двох допитів, та того, що за завідомо неправдиві показання свідок несе кримінальну відповідальність. Їм потрібен поліграф. І саме в Херсоні. Але щоб довести, що підозрюваний саме той, їм непотрібно було ані поліграфу, ані перевірки його алібі. Ви розумієте "красу гри"?", - написав Найєм.

Він додав, що тиском на свідків є навіть сама поїздка в Херсон, бо "вони мають все кинути й їхати в регіон, в якому відбувається безлад в поліції".

Юрист нагадав, що у Катерини в Херсоні був конфлікт інтересів із поліцією.

"Тому варто було б погодитись на поліграф, але точно не від поліції і 100% не в Херсоні", - підсумував він.

Як повідомлялося, 31 липня у Херсоні невідомий облив співробітницю міської ради й активістку Катерину Гандзюк рідиною, яка виявилася концентрованою сірчаною кислотою.

Поліція порушила справу про хуліганство, згодом змінивши кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень із метою залякування, а зрештою розглядає напад як замах на вбивство.

Повідомлялося, що Генпрокуратура передала слідство до центрального апарату Служби безпеки України. 

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в замаху на Катерину Гандзюк.

Сам Новіков та його рідна сестра у суді засвідчили, що їх не було в Херсоні в день нападу на Гандзюк: з 27 липня до 1 серпня включно вони відпочивали біля моря у с. Більшовик. 

Сестра Новікова заявляла, що 31 липня її брат та чоловік пішли в кафе "Оболонь" пити пиво, повернулися до намету близько другої дня і до вечора спали, а потім грали з дітьми.

Адвокат Новікова заявив, що алібі підзахисного можуть підтвердити 7-8 осіб, однак поліція не допитала жодного. 

Крім того, адвокат заявив, що Новіков не знайомий із Гандзюк, а також має відмінні риси з людиною з фоторобота.

6 серпня Херсонський міський суд ухвалив узяти Новікова під варту до 1 жовтня включно.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"