Українська правда

НОВИНИ

Устименко: Нападники на мене точно знають, що їх не покарають
16.08.2018 13:01
Лідер одеського осередку організації "Автомайдан", член Громадської ради при НАБУ Віталій Устименко заявляє, що на нього напали ті, хто точно знав, що їх не покарають.

Лідер одеського осередку організації "Автомайдан", член Громадської ради при НАБУ Віталій Устименко заявляє, що на нього напали ті, хто точно знав, що їх не покарають.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українській правді".  

"За тим, наскільки відкрито було здійснено злочин, ми припускаємо, що це могли зробити люди, які абсолютно чітко впевнені, що їх не притягнуть до відповідальності. А в нас у місті тільки одна група може дозволити собі такий відвертий напад – це представники Труханова і Галантерника (Володимир Галантерник – мультимільйонер, якого ЗМІ називають негласним "хазяїном" Одеси – УП). Це наша перша й основна версія", - сказав Устименко.

Він додав, що активістам, зокрема, йому і їхній організації у різний спосіб погрожували не один раз.

"Усні чи письмові погрози на сесіях міської ради та від оточення Геннадія Труханова (мер Одеси – УП) – регулярні. Це триває впродовж декількох років. Єдина відмінність – за місяць до нападу я виявив за собою стеження", - сказав Устименко.

Він переконаний, що ніяких результатів розслідування цієї справи не буде.

"У разі, якщо когось із двох нападників затримають, ідентифікують, то абсолютно точно змінять кваліфікацію злочину, як це вже робилось у випадку з іншими активістами з Одеси", - заявив активіст.

Він наголосив, що громадський сектор – чи не єдиний суб’єкт, який може ефективно протистояти органам влади.  

"Напади частково можуть бути пов’язані з тим, що громадський сектор досягає певних успіхів… Вбивства чи напади, особливо перед виборами, будуть продовжуватися.

Ті нахабні бики не розуміють логіки громадського сектору. Насправді, ми лише стаємо більш ініціативні", - підсумував Устименко.

Як повідомлялося, 5 червня в Одесі двоє невідомих напали з ножем на Віталія Устименка, поранили його в сідницю. Поліція кваліфікувала напад як замах на вбивство.

7 червня Устименко повідомив, що йому дадуть державну охорону.

Однак уже 14 серпня стало відомо, що активіста "Автомайдану", пораненого в Одесі, залишили без охорони.

Детальніше читайте у статті на УП "Це тільки початок. Насильства будуть жорстокішими – Гандзюк та інші активісти про напади на себе"






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"