Українська правда

НОВИНИ

Посольство США в Москві закликало Росію звільнити Сенцова
11.08.2018 00:54
Посольство США в Росії звернулося до російського керівництва з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших українських політв'язнів.

Посольство США в Росії звернулося до російського керівництва з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших українських політв'язнів.

Про це посольство повідомляє у Twitter.

Мы по-прежнему серьезно обеспокоены ухудшающимся состоянием здоровья Олега Сенцова. Призываем Россию освободить Сенцова и других украинских заключенных по гуманитарным соображениям. #FreeSentsov

— Посольство США в РФ (@USEmbRu) August 10, 2018

"Ми, як і раніше, серйозно стурбовані погіршенням стану здоров'я Олега Сенцова в тюрмі. Ми заклиаємо звільнити Сенцова та інших українських політв'язнів з гуманітарних міркувань", - йдеться у заяві.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон попросив Путіна терміново звільнити Олега Сенцова.

Про заклик до РФ терміново звільнити українського режисера написав у Twitter і спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Як повідомила в п'ятницю російський журналіст Вікторія Івлєва, в українського режисера Олега Сенцова провели тривалий консиліум за участю лікарів.

Як повідомляв адвокат Дмитро Дінзе, в Олега Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню він не погоджується.

При цьому у Федеральній службі виконання покарань РФ знову заявили про "задовільний" стан здоров’я Сенцова. 

8 серпня двоюрідна сестра Сенцова Наталя Каплан заявила, що політв’язень передав їй листа, де написав, що кінець близький. 

Олег Сенцов оголосив голодування 14 травня, вимагаючи від влади Росії відпустити всіх українських політв'язнів.

Сенцова затримали в анексованому Криму 10 травня 2014 року. Його звинуватили в підготовці терактів і засудили до 20 років позбавлення волі.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"