Українська правда

НОВИНИ

Балуха вивезли із Сімферополя для ознайомлення зі справою – Чийгоз
23.07.2018 19:58
Українського політв’язня Володимира Балуха, який продовжує голодування, відвезли з сімферопольського СІЗО в Роздольне для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

Українського політв’язня Володимира Балуха, який продовжує голодування, відвезли з сімферопольського СІЗО в Роздольне для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

Про це повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, передає "Крим.Реалії".

"Балуха вивезли для ознайомлення з матеріалами справи десь чотири дні тому. Він знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання в Роздольному. У нього є таке право і йому дали можливість їм скористатися. Там йому слідчий приносить матеріали справи, він їх там читає. Сьогодні (23 липня – ред..) він, може, повернеться", - пояснив Чийгоз.

За його словами, в сімферопольському СІЗО Балуха продовжують тримати в загальній камері, незважаючи на стан його здоров'я. Чийгоз додав, що Балух не збирається припиняти голодування.

Крім того, за інформацією Кримської правозахисної групи, захист Балуха оскаржив вирок підконтольного Кремлю кримського суду за нібито побиття ним начальника ізолятору тимчасового тримання.

Захист українця не згодний з вироком судді Тетяни Пиркало і вважає його незаконним, необґрунтованим і несправедливим, а також винесеним з істотними порушеннями законодавства, яке де-факто діє в Криму.

Дата розгляду апеляційної скарги поки не призначена.

Володимир Балух продовжує голодування через незгоду із судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими. Адвокат Ольга Дінзе заявила, що Балух за час голодування втратив 30 кг ваги.

Мати в’язня Кремля Наталія Балух розповіла, що йому продовжили термін ув’язнення з 3,5 до 5 років через те, що вдарив начальника колонії, який обзивав і її, і самого засудженого.

Як повідомлялося, у січні 2018 року Володимира Балуха засудили до 3 років і 5 місяців. Офіційно – за зберігання боєприпасів, неофіційно – за те, що він відмовився прибрати прапор України з подвір’я власного будинку.

Нещодавно термін продовжили до 5 років через нібито побиття начальника ізолятору.

Детальніше читайте в матеріалі УП "Голос матері".






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"