Українська правда

НОВИНИ

Росія може заїкнутися про "референдум" на Донбасі в "нормандському форматі"
23.07.2018 18:05
Карасін: "Наприкінці цього тижня має відбутися на рівні політдиректорів країн "нормандської четвірки" зустріч у Берліні, де буде розмова про те, як нам просуватися в реалізації Мінських домовленостей. Там поговоримо".

Ідею проведення референдуму на сході України можуть порушити під час зустрічі політдиректорів країн "нормандської четвірки" наприкінці цього тижня в Берліні.

Про це заявив журналістам статс-секретар – заступник міністра закордонних справ Російської Федерації Григорій Карасін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На прохання прокоментувати ідею Москви провести "референдум" на захопленій частині Донбасу, він сказав:

"Наприкінці цього тижня має відбутися на рівні політдиректорів країн "нормандської четвірки" зустріч у Берліні, де буде розмова про те, як нам просуватися в реалізації Мінських домовленостей. Там поговоримо".

Дипломатичне джерело повідомило "Інтерфаксу", що зустріч політдиректорів країн "нормандського формату" пройде 26 липня в МЗС ФРН.

Німецьке МЗС поки не підтверджує зустріч політдиректорів "нормандської четвірки" в Берліні і не називає деталей.

Раніше видання Bloomberg з посиланням на два джерела повідомило, що президент РФ Володимир Путін на закритій нараді з послами МЗС розповів, що запропонував президенту США Дональду Трампу провести референдум у невизнаних "ЛНР" і "ДНР" про статус територій.

Білий дім заявив, що не розглядає можливість підтримки заклику Путіна про референдум на сході України.

У Міністерстві закордонних справ України категорично відкинули таку ідею Путіна.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"