Українська правда

НОВИНИ

Миколаївський водоканал бере хлор у борг, має запас до кінця липня
23.07.2018 17:57
"Ситуація стабілізована, проте залишається позаштатною. Поясніть миколаївцям, чому виникла така проблема в Україні", – сказав мер.

"Миколаївському водоканалу" вдалося тимчасово стабілізувати ситуацію з забезпеченістю рідким хлором для очищення води, підприємство бере його в борг.

Про це керівник МКП "Миколаївводоканал" Борис Дуденко повідомив на апаратній нараді у міській раді, повідомляє Миколаївська міськрада.  

"Ситуація стабілізована, та, на жаль, у ручному режимі", – сказав він.

"На даний час ми беремо хлор у борг, запасу речовини на підприємстві – до 28 липня. На 30 липня у нас оголошено торги, тобто договір має бути укладений до 10 серпня. Проте опрацьовується питання щодо проведення переговорної процедури, яка пришвидшить укладання договору", – додав Дуденко.

Керівник "Миколаївводоканалу" наголосив, що вода до мережі подається відповідно всіх нормативів, дозування теж відповідає нормам.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич доручив посилити роботу з інформування городян про реальний стан справ щодо ситуації з постачанням хлору.

"Ситуація стабілізована, проте залишається позаштатною. Поясніть миколаївцям, чому виникла така проблема в Україні", – зазначив він.

Борис Дуденко додав, що, незважаючи на запевнення "Укрводоканалекологія" про налагодження забезпеченості рідким хлором, проблема не вирішена.

"Кажуть, що "Дніпроазот" відновлює виробництво хлору. Станом на вечір п’ятниці виробництво не відновили. Проте надіслали фінансову пропозицію з вартістю хлору 47 тисяч гривень за тонну, тоді як у нас за контрактом – 22 тисячі гривень за тонну", – сказав він.

"Навіть якщо завод запуститься, придбати речовину неможливо в рамках нашого законодавства", – додав Дуденко.

Раніше повідомлялося, що з 16 липня абонентам МКП "Миколаївводоканал" зменшать водопостачання у зв'язку з мінімальним запасом рідкого хлору для знезараження питної води.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"