Українська правда

НОВИНИ

Справу Гриба в РФ відправили на доопрацювання
23.07.2018 13:22
Північно-Кавказький окружний військовий суд відправив справу українського політв'язня в Росії Павла Гриба, якого звинувачують в "пособництві тероризму", на доопрацювання.

Північно-Кавказький окружний військовий суд відправив справу українського політв'язня в Росії Павла Гриба, якого звинувачують в "пособництві тероризму", на доопрацювання.

Про це повідомляє російське видання ТАСС.

"Ухвалою суду справу повернуто прокурору", - зачитав суддя рішення.

Захист українця клопотав про "повернення кримінальної справи на додаткове слідство в зв'язку з процесуальної помилкою".

Один із суддів під час засідання звернув увагу, що в обвинувальному акті вказана стара редакція статті 205 КК РФ, за якою обвинувачують Павла. Стаття передбачає вісім років тюремного ув’язнення, але вже не діє.

Прокурор заявив, що це помилка, а він має на увазі нову редакцію цієї статті, за якою обвинувачуваному загрожує до 10 років колонії. Через це суд вирішує, чи повертати обвинувальний акт в прокуратуру.

Українському в'язню інкримінують "схиляння до теракту". За версією обвинувачення, Гриб під тиском Стефана Капіноса, з яким познайомився у 2013 році, схиляв російську школярку Тетяну Єршову з Сочі виготовити та підірвати вибухівку.

Гриб не визнає обвинувачень, на суді він спілкується українською.

1 липня йому виповнилося 20 років.

Російський суд розпочав розгляд кримінальної справи проти Гриба 3 липня. Тоді повідомлялось, що засідання будуть закритими.

Однак пізніше стало відомо, що судитимуть українця таки у відкритому режимі.

Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі. За його словами, на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди в цивільному і передали іншим невідомим людям у якомусь лісі. Більше доби його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли до Смоленської області, де "законно" оформили арешт.

Гриб страждає від портальної гіпертензії та потребує щоденного прийому спеціальних ліків, ЄСПЛ кілька разів просив Росію надати інформацію про його стан здоров'я. В РФ відповідали, що в українця Гриба немає проблем зі здоров’ям.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"