Українська правда

НОВИНИ

Затримана в США росіянка контактувала з чиновниками Мінфіну і Федерального резерву
23.07.2018 03:27
Підозрювана у шпигунстві Марія Бутіна в 2015 році брала участь у зустрічі між російським чиновником і двома високопоставленими чиновниками Федерального резерву США і Міністерства фінансів.

Підозрювана у шпигунстві Марія Бутіна в 2015 році брала участь у зустрічі між російським чиновником і двома високопоставленими чиновниками Федерального резерву США і Міністерства фінансів.

Про це повідомляє Reuters.

За даними джерел агентства, мова йде про тодішнього віце-голову Федеральної резервної системи Стенлі Фішера і заступника міністра фінансів з міжнародних питань Натана Шитса.

Бутіна вирушила в США в квітні 2015 року разом з заступником голови Центрального банку Росії Олександром Торшиним  і вони взяли участь в окремих зустрічах з Фішером і Шитсом для обговорення економічних відносин США з Росією за президентства Барака Обами.

Агентство відзначає, що ці дві зустрічі, про які раніше не повідомлялося, вказують на більш широке коло зв'язків на високому рівні, які Бутіна прагнула розвивати з американськими політичними лідерами і зацікавленими групами.

Зустрічі росіян з Фішером і Шитсом були організовані Центром національних інтересів, вашингтонським зовнішньополітичним аналітичним центром. Як вказується у звіті організації, наданому Reuters, зустрічі повинні були допомогти "об'єднати представників фінансових інститутів США і Росії".

Повідомляється, що Бутіна працювала з Торшиним в якості перекладача на різних заходах в Вашингтоні.

Фішер підтвердив агентству факт зустрічі з російським чиновником і його перекладачем, але заявив, що забув її подробиці.

Інший чиновник, говорячи на умовах анонімності, підтвердив, що зустріч відбулася 7 квітня 2015 року, і що на ній була присутня Бутіна.

Торшин фігурує в списку 24 російських бізнесменів і чиновників, проти яких на початку квітня США ввели санкції.

Як повідомлялося, 15 липня у Вашингтоні затримали 29-річну громадянку РФ Марію Бутіну, її підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

16 липня, росіянка отримала перше звинувачення. Їй інкримінують шпигунську діяльність в Америці за вказівками високопоставленого представника уряду РФ.

У вівторок Бутіній висунули ще одне звинувачення в тому, що вона намагалася налагодити зв'язки з "американською організацією, яка бореться за посилення прав на володіння зброєю ... з метою просування інтересів Російської Федерації".

Після першого звинувачення росіянці загрожувало 5 років в'язниці, тепер їй "світять" всі десять.

З'ясувалося також, що в 2014 році Бутіна агітувала мешканців українського Донбасу за створення т.зв. "Новоросії".






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"