Українська правда

НОВИНИ

Забудовникам дозволять склити балкони
16.07.2018 12:31
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оновлює державні будівельні норми, згідно з якими з 1 жовтня дозволить скління балконів та лоджій вище третього поверху.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оновлює державні будівельні норми, згідно з якими з 1 жовтня дозволить скління балконів та лоджій вище третього поверху.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе, передає прес-служба Кабміну.

За його словами, наразі діючі  норми забороняють скління балконів при проектуванні та будівництві багатоповерхівок і тому жителі потім роблять це самостійно.

"Таке самовільне скління псує зовнішній вигляд будівель і взагалі наших міст. Часто окрім цього, вони ще й розширюють площі балконів, перетворюючи їх на жахливі прибудови", - розповів Парцхаладзе.

"І це вже питання безпеки людей, які проживають в таких будинках чи проходять повз них. Ми переглянули цю норму і у нових змінах в ДБН ввели можливість скління балконів при проектуванні. Вони вступлять в силу з 1 жовтня", - сказав він.

Зазначається, що відповідно до нових змін, скління балконів або лоджій з шириною не менше 1,2 м дозволяється виконувати, якщо площа скління становить не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна влаштовуються з сумарною шириною не менше 1,2 м і відчиняються на бік балкона.

За словами заступника міністра, така норма запобігатиме самовільному склінню балконів, покращить зовнішню естетику будинків та дозволить розширити можливості пожежної безпеки жителів.

Раніше повідомлялося, що у Міністерстві регіонального розвитку і будівництва пропонують скасувати обов’язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках.

Крім того новими державними будівельними нормами дозволено розміщення в житлових будинках вбудованих і вбудовано-прибудованих дошкільних навчальних закладів.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"