Українська правда

НОВИНИ

Політика Туреччини щодо Криму й Донбасу за нового уряду збережеться – посол
16.07.2018 11:41
Принципова позиція Туреччини щодо Криму та Донбасу, а також підтримка курсу України на євроатлантичну інтеграцію за нової політичної системи не зміниться.

Принципова позиція Туреччини щодо Криму та Донбасу, а також підтримка курсу України на євроатлантичну інтеграцію за нової політичної системи не зміниться.

Про це заявив посол Туреччини в Україні Йонет Джан Тезель у статті на "Європейській правді". 

Він наголосив, що турецько-українські відносини, попри зміну системи влади, продовжать розвиватися по наростаючій. 

"Принципова позиція Туреччини щодо Криму та Донбасу, а також підтримка вибору українського народу інтегруватися з трансатлантичною спільнотою – добре відома. І наша позиція не змінилася", - заявив посол.

"Ця політика є щирою і буде залишатися чинною, оскільки вона несе користь і для Туреччини, і для України та для всього регіону" - додав він.

Йонет Джан Тезель також процитував українського прем’єра Володимира Гройсмана, зазначивши, що турецько-українське співробітництво може простиратися від глибини підземних рудників до космосу.

"Ми продовжуємо працювати над укладенням Угоди про вільну торгівлю (бажано – вже до кінця року)" - зазначив посол.

Нагадаємо, в результаті зміни форми правління, президент Туреччини одноосібно очолив виконавчу владу. Реджеп Таїп Ердоган, перемігши у президентських виборів, став також керівником уряду. До нового складу кабінету міністрів увійшли 16 осіб, свої посади зберегли тільки глава МЗС Мевлют Чавушоглу та міністр юстиції Абдулхаміт Гюль.

Європейська правда






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"