Українська правда

НОВИНИ

БПП назвав, ким готовий пожертвувати в складі ЦВК
12.07.2018 17:38
Фракція БПП пропонує відкликати кандидатуру Ольги Лотюк  на посаду члена Центральної виборчої комісії для того, щоб розблокувати переформатування Центрвиборчкому.

Фракція БПП пропонує відкликати кандидатуру Ольги Лотюк  на посаду члена Центральної виборчої комісії для того, щоб розблокувати переформатування Центрвиборчкому.

Про це з трибуни парламенту оголосив голова фракції БПП Артур Герасимов.

При цьому він підкреслив, що доктор юридичних наук; професор, викладач Києво-Могилянської академії Ольга Лотюк є професіоналом і шанованою людиною.

Герасимов попросив спікера Андрія Парубія поставити це питання на рейтингове голосування.

Водночас більшість парламентських фракцій і груп в обговоренні зійшлися в тому, що розглядати це питання не можна, оскільки не дотримана процедура.

Керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак закликав до подальшої дискусії з президентом Петром Порошенком.

Головний "радикал" Олег Ляшко вкотре цитував екс-спікера Ради Івана Плюща і просив "не впихать невпихуєме".

Парубій наголосив, що згідно закону до розгляду питання призначення на посади членів Центрвиборчкому, кандидатів на ці посади потрібно попередити за 3 дні.

"Зараз  у залі – жодного з кандидатів немає. Якщо ми порушимо процедуру, це потім дасть можливість через суд скасувати наше рішення", – зазначив спікер.

Після цього Верховна Рада оголосила чергову перерву в засіданні для проведення політичних консультацій. Як повідомив Парубій, - на прохання "Народного фронту" і групи "Відродження".

Однак після закінчення перерви спікер лише оголосив, що час для прийняття рішень наразі вичерпано і закрив вечірнє засідання Ради.

1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК, а 3 лютого 2017 року – і 13-го члена комісії.

5 лютого 2018 року президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання на кандидатів у нові члени Центрвиборкому.

Це 14 осіб: Алла Басалаєва ("Відродження"), Наталія Бернацька (Народний фронт); Михайло Вербенський (БПП), Андрій Євстігнєєв ("Батьківщина"), Ірина Єфремова ("Народний фронт"), Ольга Желтова (БПП), Олег Конопольський (БПП), Світлана Кустова (БПП), Ольга Лотюк (БПП), Віталій Плукар (БПП), Євген Радченко ("Самопоміч"), Тетяна Сліпачук ("Воля народу"), Леонтій Шипілов (НФ), Тетяна Юзькова ("Радикальна партія Ляшка").

Президент врахував кандидата від партії "Батьківщина", а питання щодо кандидатури від фракції "Опозиційний блок" вирішили узгоджувати окремо.

Читайте також: Контрольований вибір. Як Порошенко оновлює ЦВК

Порошенко, Рак і Щука, або Хто зайвий у ЦВК






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"