Українська правда

НОВИНИ

НАТО протягом 2019 року внесе пропозиції щодо ППО в Балтії: Литва очікує Patriot
12.07.2018 17:38
Лідери країн НАТО доручили військовому керівництву блоку до середини 2019 року внести пропозиції щодо посилення протиповітряної оборони (ППО) країн Балтії.

Лідери країн НАТО доручили військовому керівництву блоку до середини 2019 року внести пропозиції щодо посилення протиповітряної оборони (ППО) країн Балтії.

Про це повідомила прес-служба президента Литви Далі Грибаускайте.

"На зустрічі у верхах визнана недостатність ППО в країнах Балтії та доручено військовому керівництву НАТО зважити наявні ризики, а також до середини 2019 року внести пропозиції для прийняття подальших рішень", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба президента вказала, що таке доручення зафіксовано "в затверджених на саміті документах, які засекречені", пише Delfi.

У Литви є ракетні комплекси ближньої дальності і вона купує системи середньої дальності, але поки не може дозволити собі придбання ракет великої дальності, таких, як Patriot, які можуть збивати літаки або балістичні ракети.

Литва сподівається, що ці ракетні комплекси в Балтійських країнах будуть присутні та основі ротації союзників. Перший раз на навчання в Литву ракети Patriot американські військові привезли влітку минулого року. Литва також домагається внесення змін до мандату місії повітряної поліції НАТО, щоб вона стала місією ППО. Для ефективної ППО також важливі радари, угоди про обмін інформацією та військові плани, як у випадку конфлікту нейтралізувати розміщені в Калінінградській області російські військові потужності.

Росія розмістила в Калінінградській області комплекси "Іскандер", які можуть нести ядерну зброю і які у випадку війни чи кризи ускладнять операції НАТО в регіоні Балтійського моря. Коли починався саміт НАТО, російські військові повідомили про початок навчань з ракетами "Іскандер".

Віце-президент США Майк Пенс у липні минулого року говорив про можливість розгортання Patriot у сусідній Естонії. Нагадаємо, минулого року Державний департамент США схвалив продаж Польщі протиракетних систем Patriot.

Європейска правда






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"