Українська правда

НОВИНИ

Експерти нарахували 12 вибухів міномета "Молот" за час експлуатації
12.07.2018 16:51
З моменту введення в експлуатацію міномету "Молот" з 2016 по 2018 роки відбулося 8 його підривів через позаштатне спрацювання.

З моменту введення в експлуатацію міномету "Молот" з 2016 по 2018 роки відбулося 8 його підривів через позаштатне спрацювання.

Про це повідомив 12 липня під час виступу на засіданні комітету Ради з питань нацбезпеки і оборони начальник Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних сил Ігор Чепков, передає "Укрінформ".

"Міномет "Молот" знаходиться в експлуатації з 2016 року. Якщо аналізувати всі випадки, які привели до втрат особового складу, то за весь час відбулося 8 підривів через позаштатне спрацювання міномета", – сказав він.

За словами Чепкова, з 8 підривів мінометів 3 відбулося унаслідок подвійного заряджання, а 4 - унаслідок передчасного спрацювання підривника. Один міномет був зруйнований унаслідок бойового зіткнення.

Раніше в Міноборони повідомили, що проведений 11 липня слідчий експеримент показав, що розрив міномета "Молот" на Рівненському полігоні, внаслідок якого 6 липня загинули 3 військовослужбовці, ще 9 зазнали поранень, стався через подвійне заряджання. 

120-мм міномет "Молот" розробляє ПАТ "Маяк" (Київ), що входить в держконцерн "Укроборонпром".

Директор держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін заявив, що наразі в Україні немає альтернативи мінометам "Молот".






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"