Українська правда

НОВИНИ

ГПУ встановила особи більше півсотні іноземних найманців на Донбасі
12.07.2018 11:34
Генеральна прокуратура встановила особи 54 іноземних найманців, які воювали на окупованій території України на стороні бойовиків.

Генеральна прокуратура встановила особи 54 іноземних найманців, які воювали на окупованій території України на стороні бойовиків.

Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит DW.

"Більшість з них - італійці, є також французи, іспанці, серби, фіни, чехи й навіть один громадянин США", - зазначають у повідомленні.

Дані про іноземців Київ хоче використати, щоб довести факт ведення Росією війни і фінансування тероризму на міжнародній арені.

DW пише, що їм не стали коментувати інформацію про список в офісі прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

3 липня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що українська сторона передала до Міжнародного кримінального суду списки всіх встановлених іноземців, які воювали на боці Російської Федерації на Донбасі.

За його словами, сумарно їх кількість складає декілька сотень осіб.

Проте експерт з Інституту міжнародного права німецького товариства імені Макса Планка Маттіас Гартвіґ розповів виданню, що їх фактично неможливо притягнути  до відповідальності на рівні міжнародного права, тому що підставою для розгляду позову в МКС є лише агресивна війна, важкі порушення воєнного права, геноцид та злочини проти людяності.

Гартвіґ вважає, що покарання іноземців на Донбасі, то справа країн, звідки вони родом, а якщо Україні вдасться показати те, що відбувається на сході країни, то іноземні держави самі будуть зацікавлені вивезти звідти своїх громадян.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"