Українська правда

НОВИНИ

На Херсонщині затримали зрадника з медалями за окупацію Криму – СБУ
12.07.2018 11:26
Служба безпеки України виявила в Херсонській області спільника російських окупантів, який сприяв незаконній анексії Криму. Фото

Служба безпеки України виявила в Херсонській області спільника російських окупантів, який сприяв незаконній анексії Криму.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За даними спецслужби, херсонець, перебуваючи у 2014 році в Криму, перейшов на бік агресора та сприяв проведенню псевдореферендуму про перехід півострова Росії.

Вдома у затриманого знайшли медаль Міністерства оброни РФ "За возвращение Крыма" та медаль так званої "Республики Крым" "За защиту Крыма".

Крім того, розповідають в СБУ, у чоловіка вилучили довідку виконкому однієї із селищних рад Криму про участь у забезпеченні громадського порядку на виборчій дільниці, паспорт громадянина РФ та страхове свідоцтво РФ про пенсійне забезпечення.

За інформацією спецслужби, також у зрадника були заохочувальні грамоти, видані російськими "казацкими организациями" і так званими "органами местного самоуправления" окупованої території АРК, комуністична символіка та георгіївські стрічки.

Крім того, правоохоронці вилучили в нього ручні гранати Ф-1 і РГД-5 та речовину, схожу на порох.

Відкрито кримінальне провадження за статтею "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

"Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу", - зазначають в СБУ.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"