Українська правда

НОВИНИ

У БПП кажуть, що готові відкликати одну зі свої кандидатур у ЦВК
12.07.2018 10:19
Фракція Блоку Петра Порошенка готова відкликати одну зі свої кандидатур на посади членів Центральної виборчої комісії, щоб врегулювати питання їх кількості.

Фракція Блоку Петра Порошенка готова відкликати одну зі свої кандидатур на посади членів Центральної виборчої комісії, щоб врегулювати питання їх кількості.

Про це 12 липня заявив керівник фракції Артур Герасимов.

"Ви багато чули застережень відносно кількості кандидатів на посади членів Центральної виборчої комісії у поданні. Фракція Блоку Петра Порошенка готова відкликати одну зі своїх кандидатур, щоб вирішити це питання", - сказав він.

Про кого саме йдеться, Герасимов не повідомив.

Він також звернувся до коаліції відкликати і одного зі свої кандидатів, щоб партія "Опоблок" могла внести свою кандидатуру.

"Ми чули застереження від наших колег – зокрема, і від Народного фронту – про те, що треба виконувати резолюцію ПАРЄ відносно представленості однієї з фракцій, яка поки що не має свого представника. Ми звертаємося до наших колег по коаліції також відкликати одну зі своїх кандидатур, щоб вирішити і це питання", - сказав Герасимов.

Він пропонує спікеру ВР Андрію Парубію о 12:00 зібрати лідерів фракцій, обговорити це питання і вирішити його вже 12 липня.

Як повідомлялося, спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що депутати пропонують на законодавчому рівні збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії, щоб усі запропоновані 14 кандидатів отримали посади.

Перед цим голова Верховної Ради не виключав, що склад ЦВК вдасться оновити ще влітку, до кінця сесії.

Однак 5 липня парламент не приступив до оновлення складу Центральної виборчої комісії, оскільки більшість народних депутатів відмовились від розгляду цього питання.

Раніше комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя підтримав подання президента щодо звільнення 13 членів Центральної виборчої комісії у зв'язку із закінченням терміну їхніх повноважень і рекомендував до розгляду 14 нових кандидатів.

За словами, представника президента в парламенті Ірини Луценко, тепер має бути поіменне голосування за кожного кандидата в Раді і один із них має бути виключеним.

1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК, а 3 лютого 2017 року – і 13-го члена комісії.

5 лютого 2018 року президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання на кандидатів у нові члени Центрвиборкому.

Це 14 осіб: Алла Басалаєва ("Відродження"), Наталія Бернацька (Народний фронт); Михайло Вербенський (БПП), Андрій Євстігнєєв ("Батьківщина"), Ірина Єфремова ("Народний фронт"), Ольга Желтова (БПП), Олег Конопольський (БПП), Світлана Кустова (БПП), Ольга Лотюк (БПП), Віталій Плукар (БПП), Євген Радченко ("Самопоміч"), Тетяна Сліпачук ("Воля народу"), Леонтій Шипілов (НФ), Тетяна Юзькова ("Радикальна партія Ляшка").

Президент врахував кандидата від партії "Батьківщина", а питання щодо кандидатури від фракції "Опозиційний блок" вирішили узгоджувати окремо.

Читайте також: Контрольований вибір. Як Порошенко оновлює ЦВК

Порошенко, Рак і Щука, або Хто зайвий у ЦВК






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"