Українська правда

НОВИНИ

Сенцов написав листа лідеру гурту "Бумбокс" Хливнюку
12.07.2018 03:05
Український режисер, політв'язень Олег Сенцов, який у травні оголосив голодування з вимогою до влади Росії відпустити усіх утримуваних українців, написав листа лідеру "Бумбокс" Андрію Хливнюку.

Український режисер, політв'язень Олег Сенцов, який у травні оголосив голодування з вимогою до влади Росії відпустити усіх утримуваних українців, написав листа лідеру "Бумбокс" Андрію Хливнюку.

Про це музикант повідомив у Facebook у вівторок.

"Сьогодні (10 липня - ред.) я отримав лист від Олега Сенцова, людини, що просто зараз бореться за правду, ціною свого здоров'я, волі і самого життя! Я пишаюсь тим, що живу з тобою, брате, в один час! Буду намагатись робити все можливе і не можливе для того, щоб ти і всі наші опинились на волі. Побачимось!!!", - зазначив Хливнюк.

"Окремий привіт перекажи Андрію Хливнюку. Скажи, що я знаю про його активність в мій бік, про музику до білоруського спектаклю та інше", - написав у листі режисер.

Сенцов зазначив, що є давнім шанувальником творчості Хливнюка, також розповів, що отримав від нього листівку "рік чи два тому", коли перебував у Якутії.

"А тут нещодавно ввімкнули "Вахтерам" (пісня "Бумбоксу" - ред.), так що отримав три хвилини незрівнянного задоволення та єднання з Батьківщиною", - написав політв'язень.

Він додав, що буде дуже радий, якщо коли-небудь зустрінеться з Хливнюком.

Як повідомлялось, 7 липня лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк підтримав Сенцова під час виступу на київському фестивалі Atlas Weekend.

З 16 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до влади РФ відпустити усіх утримуваних українців.

Наприкінці червня російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала Сенцова у колонії Лабитнангі, де його утримують, і заявила: стан українського режисера в цілому задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання.

У свою чергу український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що не вірить словам Москалькової про стан здоров'я українських політв'язнів і зокрема Сенцова. На зустріч з українцем Денісову не допустили. 

За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, політв'язня примусово годують білково-вітамінною сумішшю і кожен день "закачують вітамінні коктейлі".

5 липня двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася із ним у російській колонії.  Після зустрічі Каплан повідомила, що Сенцов "схуд і сильно постарів".






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"