Українська правда

НОВИНИ

Денісова попросила посла США вплинути на РФ для доступу до політв'язнів
12.07.2018 02:20
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова попросила посла США в Україні Марі Йованович вплинути на Росію, щоб вона дозволила відвідати українських політв'язнів.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова попросила посла США в Україні Марі Йованович вплинути на Росію, щоб вона дозволила відвідати українських політв'язнів.

Про це повідомляє прес-центр офісу омбудмена.

"Я прошу вас вплинути на РФ, щоб вони допустили до відвідання українських політв'язнів хоч одного представника, який би не залежав від Росії. Також я давно неодноразово наголошувала, що медичний огляд засуджених українців має проводитись незалежними лікарями, тому що інформація, яку ми отримуємо від РФ про стан здоров’я українців, дуже суперечлива.

Ми досі не маємо документального підтвердження слів Омбудсмена РФ Тетяни Москалькової про те, що Олег Сенцов почувається добре, та що його примусово не годують", - звернулась Денісова до посла США.

У відповідь Йованович заявила що США продовжать підтримувати Україну як державу, яка побудована на принципах демократії та дотримується всіх міжнародних договорів та конвенцій.

"Ми намагаємось робити все можливе для звільнення українських політв'язнів. Посол США у Москві звертався з проханням відвідати Олега Сенцова, але він так і не отримав відповіді з боку РФ.

Зі свого боку, ми намагаємось спілкуватися зі ЗМІ та інформувати у своїх соціальних мережах про долю громадян України, які незаконно утримуються на території РФ та Криму. Світ повинен знати про всі ці негативні процеси", - підкреслила Йованович.

Як повідомлялося, уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова зустрінеться з послами ЄС щодо ситуації з відвідуванням українських політв'язнів, які перебувають в Росії.

З 15 червня український омбудсмен Людмила Денісова перебувала в РФ з метою відвідування незаконно засуджених українців, але їй не дозволили зустрітися з жодним із політв'язнів - зокрема відмовили у допуску до Олега Сенцова, який голодує в російській колонії з 14 травня, до Романа Сущенка, Миколи Карпюка.

28 червня Денісова вчергове не змогла потрапити до колонії "Білий ведмідь" у Лабитнангі, щоб відвідати Олега Сенцова.

Омбудсмен заявила, що поінформує міжнародні організації про порушення Росією міжнародних конвенцій, її мандату як омбудсмена та домовленостей президентів через недопуск до українських політв'язнів у Росії.

У Кремлі визнали, що у переговорах щодо відвідування в РФ утримуваних осіб "є труднощі".






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"