Українська правда

НОВИНИ

У Наєва назрів конфлікт із добровольцями "Правого сектора"
11.07.2018 18:43
У "Правому Секторі" обурилися через висловлювання командувача ООС Сергія Наєва щодо неможливості перебування добровольців ДУК і УДА в зоні бойових дій на Донбасі.

У "Правому Секторі" обурилися через висловлювання командувача ООС Сергія Наєва щодо неможливості перебування добровольців ДУК і УДА в зоні бойових дій на Донбасі.

Зокрема, прес-служба організації 10 липня навела слова Наєва в одному з останніх інтерв’ю.

"Що стосується людей, які раніше їздили для виконання незрозумілих завдань в зону бойових дій, які не мають законного права мати зброю. Тепер люди, які не входять до складу жодної силової структури, офіційно, згідно з нормами закону, позбавлені права перебувати в зоні бойових дій", - цитують Наєва в "ПС".

"Правий сектор", обурило, що командувач ООС фактично назвав добровольців "незрозумілими особами з незаконною зброєю".

На їхню думку, Наєв "відкрито називає воїнів-добровольців бандитами".

У відповідь на закиди Наєву, 11 липня на офіційній сторінці ООС опублікували пост адресований добровольцям на Донбасі.

"Об’єднані сили підкреслюють, що поважають, цінують внесок кожного добровольця, волонтера, простого громадянина України, який з початком Російської агресії разом зі Збройними Силами України долають ворога та здобувають єдину на всіх перемогу", - йдеться у повідомленні.

В ООС заявили, що наразі у лавах об’єднаних сил проходять службу 33 чоловіки, які в минулому були членами організації Правого сектору, Української добровольчої армії та інших добровольчих формувань і запросили добровольців до проходження військової служби.

"Об’єднані сили пропонують головним редакторам окремих засобів масової інформації сприяти у залученні мотивованих добровольців зі складу громадських організацій офіційно проходити службу у військових частинах зі складу Об’єднаних сил", - додали в ООС.

В опублікованому відео командир 24-ї окремої механізованої бригади підполковник Валерій Гудзь розповів, що Наєв шанобливо ставиться до добровольців, але є закон, який регламентує нову ООС.

"Генерал Наєв має діяти згідно з законом", - сказав Гудзь.

Гудзь також запросив добровольців служити в своїй бригаді і додав, що Наєв їм у цьому допоможе.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"