Українська правда

НОВИНИ

Розрив міномета "Молот": медики розповіли про стан трьох важко поранених
11.07.2018 18:35
Стан трьох солдатів, важко поранених в результаті вибуху міномета "Молот" на Рівненському полігоні та госпіталізованих до Львова, медики оцінюють як середньої тяжкості.

Стан трьох солдатів, важко поранених в результаті вибуху міномета "Молот" на Рівненському полігоні та госпіталізованих до Львова, медики оцінюють як середньої тяжкості.

Про це повідомив на брифінгу в середу у Львові полковник медичної служби Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Іван Богдан, передає "Інтерфакс-Україна".

"Оперативне втручання дозволило врятувати життя пораненим. Сьогодні їх стан можна оцінити як середньої тяжкості, інтенсивна терапія завершена, загрози їхньому життю немає", - розповів він.

За словами Богдана, троє поранених перебувають при свідомості, розмовляють і вживають їжу.

Він також відзначив ефективну роботу медиків, які прибули на місце вибуху, додавши, що пораненим необхідне довгострокове лікування, має бути ще кілька операцій.

Як повідомлялося, в ході бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою на Рівненському загальновійськовому полігоні раннім вранці 6 липня стався розрив 120-мм міномета "Молот" розробки ПАТ "Маяк" (Київ), що входить в держконцерн "Укроборонпром".

В результаті троє військовослужбовців загинули, ще дев'ять отримали поранення різного ступеня тяжкості. Командувач Сухопутних військ ВСУ прийняв рішення про припинення навчань. Було призначено службове розслідування для з'ясування причин трагедії.

Президент Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку і начальнику Генштабу ЗСУ Віктору Муженку доповісти підсумки розслідування інциденту на поточному тижні і розпорядився призупинити використання мінометів "Молот" в ході навчань на час розслідування.

11 липня на цьому полігоні проводиться слідчий експеримент для встановлення причини розриву міномета "Молот" в ході навчань 6 липня.

Директор держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін заявив, що наразі в Україні немає альтернативи мінометам "Молот".






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"