Українська правда

НОВИНИ

ТКГ: На Донбасі триває "повзуча" військова активність
11.07.2018 18:19
Після початку "хлібного перемир'я" безпекова ситуація в зоні військових дій на Донбасі значно покращилася, проте досі триває повзуча військова активність.

Після початку "хлібного перемир'я" безпекова ситуація в зоні військових дій на Донбасі значно покращилася, проте досі триває повзуча військова активність.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі у Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Так, вона зазначила, що за даними голови СММ ОБСЄ Ертурула Апакана, який також є координатором безпекової підгрупи, інтенсивність обстрілів з 1 липня зменшилася майже на 80% у порівнянні з попереднім періодом.

"Проте повноцінний режим тиші так і не став реальністю, порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРДЛО продовжуються", - сказала Оліфер.

"Триває повзуча військова активність, виявлена СММ ОБСЄ на ділянках розведення сил та засобів в р-ні Петрівського і Золотого, особливу тривогу викликають факти облаштування укріплення кулеметних та мінометних позицій", - додала вона.

За її словами, на засіданні підгрупи з соціально-економічних питань 11 липня взяв участь представник компанії "Водафон Україна", який озвучив пріоритетні напрямки з підтримки мобільного зв'язку, яким користуються мешканці непідконтрольної частини Донбасу.

Зокрема, обговорювалася можливість проведення міжнародного аудиту обладнання компанії на території ОРДЛО, надання гарантій безпеки співробітникам компанії під час їхнього перебування на окупованій території та повернення обладнання компанії.

Домовленість про встановлення "режиму тиші" на період збору врожаю з 1 липня було досягнуто під час роботи тристоронньої Контактної групи на переговорах у Мінську.

В ОРДЛО заявили, що повністю готові до дотримання "хлібного перемир'я" з 1 липня, проте пізніше неодноразово порушували домовленності.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"