Українська правда

НОВИНИ

Росія наполягає на непричетності до збиття МН17 на Донбасі
24.05.2018 17:49
Міністерство оборони Росії заперечує причетність російського зенітного ракетного комплексу "Бук" до збиття літака рейсу МН17.

Міністерство оборони Росії заперечує причетність російського зенітного ракетного комплексу "Бук" до збиття літаку рейсу МН17.

Про це повідомляє "Риа Новости".

У російському відомстві заявили, що їхні ЗРК російсько-український кордон ніколи не перетинали.

"Міноборони Росії як в перші години після трагедії, так і в подальшому офіційно спростувало інсинуації української сторони про нібито причетність російських військовослужбовців до катастрофи в небі України і доводило відповідні докази до голландської слідчої групи", – йдеться в повідомленні Міноброни РФ.

Раніше міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття літака рейсу МН17 дійшла висновку, що малайзійський "Боїнг" було збито над Донецькою областю у 2014 році зенітно-ракетним комплексом "Бук", що прибув до України з 53-ї зенітної ракетної бригади збройних сил РФ, що розташована під Курськом.

Слідчі також опублікували відеозапис, на якому реконструйовано повний маршрут ЗРК з Росії в Україну.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), розбився у Донецькій області 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17 дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

В іншій доповіді Bellingcat опублікував фото "Бука 332", зроблене в парку техніки 53-ї бригади в селищі Маршала Жукова під Курськом, ймовірно, навесні 2013 року.

У Росії заявили що не варто довіряти розслідуванню групи Bellingcat.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"