Українська правда

НОВИНИ

ЗМІ: Кім Чен Ин оголосив про замороження ядерних випробувань
21.04.2018 02:15
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин оголосив про замороження ядерних і ракетних випробувань та закриття ядерного полігону. Відео

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин оголосив про замороження ядерних і ракетних випробувань та закриття ядерного випробувального полігону.

Про це повідомляє Yonhap з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї.

"З 21 квітня Північна Корея припинить ядерні випробування і запуски міжконтинентальних балістичних ракет", - йдеться в повідомленні.

"Наразі КНДР не потрібні випробування ракет, оскільки вся наукова робота по створенню ядерних боєголовок та розробка засобів доставки і нанесення удару була завершена. Північний ядерний випробувальний майданчик завершив свою місію", - заявив Кім Чен Ин на зборах центрального комітету Робітничої партії.

Зазначається, що закриття полігону пов'язане з бажанням "підтвердити свою обіцянку зупинити випробування".

Here's a bit of Ri Chun Hee announcing North Korea's plans to halt ICBM and nuclear testing, dismantle its nuclear test site. Broadcast moments ago on North Korean television. pic.twitter.com/Yj0bFY8HJS

— Martyn Williams (@martyn_williams) April 21, 2018

"Північна Корея погодилась заморозити усі ядерні випробування і закрити ядерний полігон. Це дуже гарні новини для КНДР та всього світу - великий прогрес! Чекаю нашого саміту", - прокоментував заяву Кім Чен Ина Трамп.

North Korea has agreed to suspend all Nuclear Tests and close up a major test site. This is very good news for North Korea and the World - big progress! Look forward to our Summit.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 20, 2018

Раніше на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе Трамп повідомив, що США і Північна Корея ведуть прямі переговори на "дуже високому рівні" про організацію його зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином.

За його словами, для проведення зустрічі розглядаються п'ять різних місць, а відбудеться вона в кінці травня або на початку червня.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"