Українська правда

НОВИНИ

Затриманим під Солом'янським судом активістам обрали запобіжні заходи
17.02.2018 22:19
Шевченківський райсуд Києва відпустив на поруки народних депутатів трьох активістів, яких затримали під Солом'янським райсудом Києва 15 лютого.

Шевченківський райсуд Києва відпустив на поруки народних депутатів трьох активістів, яких затримали під Солом'янським райсудом Києва 15 лютого.

Як повідомив у Facebook народний депутат Єгор Соболєв, активіста руху "Визволення" Олександра Федорченка, позивний "Брест", а також добровольця "Донбасу" Миколу Чудовського, і добровольця з Грузії Луку Чхетія відпустили на поруки його, а також нардепів Семена Семенченка, Павла Костенка та Володимира Парасюка.

Нардеп зазначив, що рішення приймала суддя Вікторія Світлицька.

""Брест" – теж доброволець батальйону "Донбас", народний герой України, який пройшов Ілловайський котел, підбив 2 ворожих танки та 2 броньовані машини. Коли його під судом почали бити спецпризначенці, він дістав нагородний пистолет та вистрілив у асфальт", - зазначив Соболєв.

За його словами, "Чудо", "Лука" та "Брест" стали першими з 8-ми захоплених за чотири місяці протестів активістів, яких віддали на поруки народним депутатам.

У той же час, як повідомив нардеп Семен Семенченко, айдарівцю Володимиру Хитричу з позивним "Бача" присудили нічний домашній арешт. 

Як повідомлялося, 15 лютого під Солом'янським судом у Києві, де обрали запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову, відбулися сутички і затримання, кульове поранення отримав правоохоронець.

Поліція розпочала кримінальне провадження через поранення поліцейського.

У поліції повідомляли про затримання трьох учасників сутичок під Солом'янським судом у Києві.

Пізніше Єгор Соболєв повідомив про затримання чотирьох активістів: "Чотирьох повезли до СІЗО: добровольця батальйону "Донбас" Николай Чудовский, позивний "Чудо"; доброволець підрозділу "Волки Свободы" Лука Чхетія, позивний "Лука"; командира штурмової роти батальйону "Айдар" Бача Володимир Хитрич , позивний "Бача; та добровольця батальйону "Донбас" Олександр Брест Федорченко, позивний "Брест"".






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"