Українська правда

НОВИНИ

Адвокати хочуть перекласти вину за смерті на Майдані на мітингувальників - прокурор
13.02.2018 14:21
Висновки експертів показали, що працівники "Беркуту" мали при собі відповідну зброю, якою могли завдати смертельних поранень активістам під час подій на Майдані.

Висновки експертів показали, що працівники "Беркуту" мали при собі відповідну зброю, якою могли завдати смертельних поранень активістам під час подій на Майдані.

Про це у вівторок, 13 лютого, розповів журналістам прокурор Яніс Сімонов.

За його словами, адвокати намагаються створити уявлення про те, що стріляли тільки мітингувальники, в той час як правоохоронці "взагалі нічого не робили і нікого не вбивали".

"Працівники правоохоронних органів мали при собі вогнепальну зброю, як нарізну, так і гладкоствольну, яка свідчить про те, що активістам могли бути завдані тілесні ушкодження, як від автомату Калашнікова, так і куль інших модифікацій, які були на озброєні працівників "Беркуту"", - сказав прокурор.

Він зазначив, що аргументи захисту про те, що активісти загинули від рикошету куль своїх соратників  - не відповідають дійсності.

"Захист стверджує, що це був рикошет від водомета синього, який був перед потерпілим. Якщо вони заявляють, що автомобіль був сильно ушкоджений, то чому не надають відповідних фотодоказів?", - запитав Сімонов.

Він заявив, що експерти чітко визначили, що це були кулі 9 мм з мисливської зброї, а також звідки здійснювались постріли.

"На відео чітко видно, як в цей час прибувають працівники"Беркуту" і так званої "Чорної роти", які мали в руках рушниці "Форт". Говорити, що активісти загинули від рикошету куль своїх же соратників неможливо", - сказав Сімонов.

Прокурор додав, що захист просто маніпулює доказами.

Раніше захист колишнього президента Віктора Януковича опублікував фото куль, якими, за твердженнями адвокатів, стріляли у правоохоронців на Майдані.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"